We kunnen natuurlijk de stoffige kerstdoos weer van zolder halen, maar veel leuker is om dit jaar nieuwe, hippe items te gebruiken. En hiervoor hoef je echt de vt-wonen-shop niet te plunderen. Met deze DIY- tips van gastblogger Eelke is je huis in no-time in kerstsfeer. En dat nog eens lowbudget ook!

3ea432ac7bcb520e71d98dac65a31ea7
Geen zin in een kerstboom? Deze sfeervolle vervanger steelt zeker de show tijdens je kerstdiner. De “cottonballs” zijn tegenwoordig bijna overal te koop. We hebben ze al gezien bij Blokker (€12,99), Sostrene Grene en zelfs bij Zeeman. (€5,99). Een grote papieren zak en paar mooie takken erbij, et voila!

Nog zo’n leuke, alternatieve kerstboom. Schilder op een oude pallet een witte boom en versier deze met allerlei leuks. Zo gedaan en een geweldig resultaat. Bijkomend voordeel: geen uitvallende dennennaalden dit jaar.

FullSizeRender

Deze fantastische advent kaarsen zijn zo gemaakt. Schotel manlief en de kids af en toe een broodje knakworst voor, zodat je vier conservenblikjes hebt. Deze vul je met oase, beetje mos erop en vier mooie kaarsen erin. Je maakt de kaarsenhouders helemaal af door en een hip etiketje op te plakken. Easy!

IMG_9262

Je neemt een stolp, speelgoeddier en wat mos. Zie het resultaat! Makkelijker kan haast niet.

FullSizeRender (10)Tegenwoordig is er in een elk huis wel een of meerdere rolletjes maskingtape te vinden. Niet gek, want je kunt er ook zoveel mee. Bijvoorbeeld een leuke kerstboodschap op de muur. Kies voor een rendier, kerstboom of wat sneeuwvlokken. Zo leuk!

FullSizeRender (9)Met een krijtbordstift tover je zo een mooie kersttekening op het raam. Een een leuke tekst, wat sneeuwvlokken of een paar mooie kerstballen. Zo gepiept en zo weer weg! “Make it a december to remember!”

Welke creatieve versieringen ga jij maken? Of heb je een ander idee wat in dit lijstje thuishoort? Vertel!

Binnenkort geeft Eelke je ook inspiratie voor een creatieve aankleding van je kersttafel. Houd Als ik op dat punt kom dus goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *