Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wij zijn dol op slimmigheden die het leven net wat makkelijker maken, de zogenaamde life hacks. Dat je mobiel sneller oplaadt als hij in vliegmodus staat, wist je vast al maar kende je deze hacks al? (En ze zijn ook nog goed voor het milieu).

Rozen verwelken (niet)
In deze blog las je al dat wij dol op bloemen zijn. We genieten nog langer van ze sinds we een scheutje wodka met een schepje suiker aan het water toevoegen. Het werkt echt!

LifehackWeer shoppen
Verdubbel je kastruimte wel erg eenvoudig met de lipjes van blikjes drank. Schuif het aan een kleerhanger en je kan twee keer zoveel hangers in je kast kwijt.

Stinkende stofzuiger?
Komt er zo’n muffe geur uit je stofzuiger? Zuig een beetje waspoeder op en hij ruikt weer als nieuw.

Beachgirls
Onze zomers brengen we het liefst door op het Scheveningse strand. Sindsdien we aan het eind van zo’n dag een beetje talkpoeder over ons zanderig lijf strooien, blijft het zand ook waar het hoort: op het strand. Het talkpoeder zorgt ervoor dat het zand van je huid afvalt.

appelAn apple a day…
We kunnen de (kieskeurige) kinderen weer een gesneden appel naar school meegeven. Na het snijden doe je er een elastiekje omheen en bruine stukjes zijn verleden tijd.

Knoopjes vast
Deze tip kwam van een vriendin die het liefst alleen maar in bloesjes rondloopt. Ze doet wat doorzichtige nagellak over de knopen van haar nieuwste aanwinst en ze gaan nooit meer los. Wij testten het bij de overhemden van een 4-jarige wildebras en het lijkt erop dat naald en draad ons huis uit kan.

IMG_8597Candlelight
Kaarsen zijn de perfecte sfeermakers, helemaal met dit weer. Aangezien wij geen ideale huisvrouwen zijn, hebben we natuurlijk ook geen lange lucifers in huis. Maar die zijn niet nodig als spaghetti wel standaard in het keukenkastje ligt. Gewoon het uiteinde van een stengel aansteken, hiermee krijg je zelfs de grootste kaarsen aan. Het stinkt wel een beetje.

Ook een goede tip? Laat het ons weten.

 

5 reacties op Dit maakt je leven eenvoudiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *