Een half jaar nadat de deuren van Yuzu waren geopend konden ze weer dicht dankzij het corona-virus. Maar deze drukke vrijdagavond bewijst dat de Haagse inwoners hun weg naar deze Japanse nieuwkomer hebben hervonden. Het helpt vast ook dat dit restaurant zich de winnaar van de Gouden Pollepel-trofee mag noemen.

Lekkers om te delen

De zon schijnt dus wij kunnen lekker aan de robuuste houten picknicktafels met uitzicht op de gracht aanschuiven. Maar binnen zit je ook niet verkeerd. We zien knusse tafeltjes, opvallende kunstwerken, een open keuken en mooie lampen aan het plafond. Bij Yuzu is de Aziatische keuken in een modern jasje gestoken. Op de kaart staan 17 kleine gerechten die je kan delen. Wij beginnen met een koud biertje en Edame boontjes. Vervolgens laten we de rauwe kingfish en zalmtataar aanrukken. Twee verfijnde bordjes verschijnen op tafel. De zalm schep je op een zoete aardappelchipje. Dit is een heerlijk voorgerechtje. Ook de kingfish is goed gekruid en valt in de smaak.

Yuzu
Yuzu

Metrostation

De rijstfrietjes met gerookte misoboter zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Het perfecte bijgerecht. Verder eten we nog gyoza gevuld met kip, gegrilde champignons met honing en eend. Als we de toiletten een bezoekje brengen wanen we ons opeens in een Japans metrostation. Heel leuk gedaan. Je kan je diner afsluiten met een bento box vol zoete lekkernijen en fruit maar die bewaren wij voor een andere keer. Want dat we hier terugkomen staat vast.
Yuzu, Bierkade 6

Yuzu
Yuzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *