We zaten de afgelopen weken met onze neus in de boeken. De verhalen over een luchtvaartpionier, een opgroeiend meisje, een familiegeschiedenis, een overleden tiener en de nieuwe Mikael Blomkvist lieten ons niet los.
The New York Times noemde het terecht een van de beste boeken van 2014. Wat ik nooit eerder heb gezegd gaat over de mysterieuze dood van de zestienjarige Lydia. Is het moord of zelfdoding? Ieder gezinslid gaat op zoek naar de waarheid maar hierdoor lijken ze ook nog elkaar kwijt te raken. Dit debuut van Celeste Ng smaakt naar meer. We zijn alleen nog aan het oefenen om haar achternaam uit te spreken

Zou jij het durven om een verhaal van Stieg Larsson af te maken? Zijn Millennium-trilogie werd meer dan tachtig miljoen(!) keer verkocht. De Zweedse schrijver David Lagercrantz ging de uitdaging aan en bracht Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander tot leven. Omdat hij bang was wat de rest van de wereld van dit vervolg vond, verbleef hij rond de verschijningsdatum met zijn gezin op een afgelegen eiland. Nergens voor nodig, Wat ons niet zal doden laat je niet meer los.

9789044623109Kom hier dat ik u kus lag al sinds kerst op de leesstapel maar de twee oudjes op de cover weerhielden ons om het open te slaan. Wat een enorme blunder!
Griet op de Beeck schrijft over Mona als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn. Meer kunnen we er niet over zeggen, we zijn nog steeds sprakeloos.

Arthur Japin is weer de geschiedenisboeken ingedoken en kwam vorige week met een nieuwe roman. Zijn verhalen gaan meestal over mensen die van hun zwakte hun kracht maken. Zo ook de hoofdpersoon in De gevleugelde  Alberto Santos-Dumont. Hij droomt ervan te kunnen vliegen en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert. Een mooi verhaal over een vergeten pionier en je steekt er ook nog wat van op.

Eerlijk gezegd begrijpen we de hype rond De stamhouder van Alexander Münninghoff niet. Hij beschrijft zijn eigen familiegeschiedenis en laat een rijke grootvader, een afwezige moeder en vader bij de SS de revue passeren. Net als je je afvraagt waar het allemaal naartoe gaat is het verhaal afgelopen. Nu het boek wordt verfilmd gaan we toch aan onszelf twijfelen. Hebben we iets gemist? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *