Wij kennen Den Bosch van de Brabantse gezelligheid, ordinaire worstenbroodjes en befaamde Bossche bollen. Maar deze stad heeft zóveel meer. We gaan een dag op ontdekkingstocht in Den Bosch en schandalig veel eten en drinken.

Ontbijt: Crème

Den Bosch

Voor een succesvolle citytrip heb je een goede bodem nodig. Wij starten de dag met Crème’s ontbijtje. Voor 11 euro krijg je een plankje met een warme croissant, dikke boterhammen met divers beleg, yoghurt met granola, verse jus en een cappuccino.

En niet onbelangrijk: de bediening is vriendelijk en de sfeer gemoedelijk.

Crème, snellestraat 47, Den Bosch

Lunch: Dit

Den Bosch

Het is helaas nog een beetje te koud, dus we lunchen binnen bij Dit. Dit fijne terras lacht ons toe.

Den Bosch

Dit heeft niet alleen een hele leuke kaart in de vorm van een tijdschriftje. Wat erop staat is ook nog eens allemaal lekker. Op tafel verschijnt een sandwich tuna melt met echte tonijn (niet uit een blikje…)

De inrichting is niet heel spannend of hip. Maar toch is er een sfeer gecreëerd die ervoor zorgt dat je hier heel graag wilt terugkomen.

Den Bosch

Ook deze pita met kip is een tip. Sorry not sorry, er gaat ook een flesje wijn open bij de lunch. We leren snel van deze bourgondische leefstijl.

Eetbar Dit, Snellestraat 24-26, Den Bosch

Borrel: Wijn bij Stijn

Een bezoek aan deze wijnbar stond al enige tijd op ons wensenlijstje. Na een paar uur slenteren door de binnenstad hebben we zin in lekkere dingen. Nou, we worden op onze wenken bediend.

Den Bosch

Deze Charcuterie verschijnt op tafel met een bijpassend flesje wijn. Onze serveerster vertelt enthousiast over onze Zuid- Afrikaanse wijnkeuze. Ondertussen stroomt de wijnbar vol. Het is maar goed dat we gereserveerd hebben. Echt zo’n plek waar je heel blij van wordt.

Wijn bij Stijn, Kruisstraat 35, Den Bosch

Borrel: Tappunt

Den Bosch

Na wijn komt bier. En wel bij Tappunt. Tappunt is het lekkerste flammkuchen en speciaalbier café in hartje Den Bosch. De Duitse flammkuchen is ontstaan bij het drinken van bier. En wie zijn wij om een mooie traditie als deze niet voort te zetten.

Tappunt

Wijn + bier = geluk

We gaan voor een wit biertje met de naam Oedipus offline, een van de 100 speciaal biertjes. Voor ons biertje geldt: telefoon uit en genieten. Wij volgen ook dit advies op. En eten een versgemaakte flammkuchen, met carpaccio.

Tappunt, Minderbroedersstraat 28, Den Bosch

Diner: Deeg

Deeg
Den Bosch

Deeg is populair. Het is maar goed dat we gereserveerd hebben. We zien bij binnenkomst een plank voorbij komen en denken maar een ding. ‘Die willen we ook!’ De anti-pasti is een perfecte start van ons diner. Of goed vervolg van de borrel. Het is maar hoe je het bekijkt.

Den Bosch

Al het goede begint bij de basis. Bij een pizza is deeg de basis. Die wordt hier rechtstreeks geïmporteerd uit Italië. Ze hebben bij Deeg passie voor pizza. We kunnen zelfs kiezen uit speltdeeg, tarwedeeg en het standaard witte deeg. En ook de keuze voor de toppings is niet eenvoudig. Er zit niets anders op om te delen.

Zo gaan we voor pizza Vig met gorgonzola, mozzarella, verse vijgen, Parmaham, bietenblad en balsamico crème. En een pizza met pomodoro, mozzarella, parmaham, burrata, tomaatjes en rucola. En ondanks dat we al heel veel gegeten hebben vandaag, gaan ze nagenoeg op.

Pizzabar Deeg, Verwersstraat 46, Den Bosch

Cocktails: Zoetelief

Den Bosch

En we gaan nog niet naar huis. Het laatste drankje van de dag drinken we bij Zoetelief. Deze plek zit in de feeststraat van Den Bosch. Terwijl de DJ probeert de stemming erin te krijgen, sluiten wij de dag af met een gin-tonic.

Zoetelief, Korte putstraat 10, Den Bosch 

Slapen: The Duke Boutique Hotel

Den Bosch

Welkom bij The Duke. In de hal van het hotel is de muur versierd met een mooie plattegrond van het centrum van Den Bosch. We zijn direct enthousiast.

Den Bosch

De gang naar onze kamers oogt een beetje als een cellengang. Maar dan een hele luxe variant. Bij binnenkomst in onze design kamer weten we direct waarom dit hotel bijna altijd volgeboekt is. Hier wil je namelijk zo graag overnachten. Een beetje interieurliefhebber moet hier heen om inspiratie op te doen. Al moet je wel houden van donkere kleuren.

De kamers zijn niet alleen heel stijlvol. Ook de bedden slapen geweldig en de douche is heerlijk.

De 17 hotelkamers bevinden zich op de derde verdieping van het oude postkantoor. Je wordt gestimuleerd om de trap te nemen. Dus dat doen we dan maar. Al dat eten moet toch ook verbrand worden…

Wij hebben echt een heerlijk verblijf gehad in dit hotel. Bij binnenkomst voelden we ons meteen thuis. Het is een perfecte combinatie van sfeer, gastvrijheid en design. De locatie, middenin de binnenstad is ook nog eens geweldig. The Duke Boutique Hotel is gevestigd op 80 meter afstand van de kathedraal Sint Jan.

The Duke Boutique Hotel,  Kerkstraat 69, Den Bosch

fijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.