We laten ons graag uitnodigen op feestjes. Al is het alleen maar om van de kookkunsten van onze vriendinnen te genieten. Inmiddels hebben we heel wat borrelhapjes geproefd en delen we onze 4 favorieten met jullie:

We zijn regelmatig in de weer met de recepten van Chickslovefood. Hun gerechten zijn lekker, gezond en niet onbelangrijk: makkelijk. Dit pizzabreekbrood maak je van te voren klaar en hoef je alleen nog maar even in de oven te schuiven.Het recept vind je hier:

Pizzabreekbrood4

Deze frisse en gezonde snack kregen wij op een strandfeestje. Van die kleurige spiesjes wordt iedereen toch vrolijk? En je kan variëren met je lievelingsfruit. Wel even doorsnijden…

Fruit

Met minitomatentaartjes scoor je gegarandeerd punten bij je bezoek. Steek uit een plakje bladerdeeg 4 rondjes. Leg midden op elk rondje een toefje mosterd en dan een plakje tomaat (bv. tasty tom). Bestrooi met zout, peper en wat tijm. Dan 10 minuten in de oven op 200 graden. Zowel warm als koud heerlijk.

De gastvrouw haalde het recept voor deze garnalen avocado hapjes bij de Weight Watchers vandaan. Doe op het schijfje komkommer een drupje mayonaise, hierop een klein stukje avocado, leg de (gebakken) garnaal ernaast en maak het af met een drupje citroen en blaadje koriander.

garnalen

Als afsluiter delen we een geheim familierecept wat al generaties van moeder op dochter wordt doorgegeven. Met slechts twee ingrediënten (en een goede oven) weet je jong en oud met je kookkunsten te betoveren. Svenja heeft dit recept geperfectioneerd en deelt het graag met jullie:

Koop een blikje cocktailworstjes en pak een rol met kant en klaar mini croissantjes deeg uit het koelvak. Scheur de croissantjes los. Rol het cocktailworstje erin. Besprenkel de croissantjes eventueel met een beetje melk voor een betere kleur. Doe ze een minuut of 15 in de oven. Ze zijn klaar als ze een lichte bruine kleur krijgen. Eet smakelijk!

Hebben jullie ook een succesrecept? Laat het ons weten. Of nodig ons gewoon uit voor het proeven van jouw culinaire hoogstandjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *