Je hebt er wel eens een dansje gewaagd: de Danzig aan de Lange Houtstraat. Nu een volle dansvloer niet meer verantwoordelijk is hebben ze het roer omgegooid. En dat bevalt ons wel…

Hallo D Cuisine

Overdag kon je in de Hudson vestiging in het centrum lekkere burgers eten. Rond 21:00 gingen de tafels aan de kant en was je in danscafé Danzig belandt. Door corona was het tijd voor verandering. Het complete interieur ging de container in ook de keuken sloeg een nieuwe weg in. Danzig ging verder onder de naam D Cuisine. Dat dit een goed idee is bewijst deze drukke vrijdagavond. Wij weten een van de laatste tafeltjes te bemachtigen. De nieuwe inrichting bevalt ons wel. Zachtroze kleuren, gezellige hoekjes, en de linkerwand is één grote bar waar fantastische cocktails worden gemaakt.

Luxe hapjes

Achterin zien we de koks in de open keuken hard werken. Ook hier is het de bedoeling dat je verschillende gerechten bestelt om te delen. Denk aan carpaccio, spiesjes, sushi, salades en diverse vlees-en visgerechten. Wij beginnen met de steak tartare en patra negra met knoflookbrood. Gevolgd door de sushi met zalm en tonijn. Als hoofdgerecht krijgen we de burger en lam met luxe friet van de frietboutique. Alles wat hier uit de keuken komt is lekker.

Dansen

Als afsluiter nemen we het Pornstar Martini dessert. Een heerlijk fris toetje met passievrucht panna cotta en champagne. De rekening is niet mals maar de kwaliteit is bij D Cuisine goed. Bij het verlaten van het restaurant horen we nog goed nieuws: zodra corona onder controle is komen de dansavonden weer terug. Daar verheugen we ons nu al op maar tot die tijd zit je in het restaurant ook niet verkeerd.
D Cuisine, Lange Houtstraat 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *