We hebben weer drie nieuwe Haagse hotspots gevonden én bezocht. Drie keer worden we culinair verrast, is de avond geslaagd en hebben we plezier. Van goed uit eten kunnen we geen genoeg krijgen.  

IMG_2350 (2) FullSizeRender (19)
Nieuwe vishotspot met Mediterraanse invloeden
GESLOTEN -Scheveningen heeft er een nieuwe hotspot bij. Opporto Scheveningen is een gloednieuw vis – en grillrestaurant met Mediterraanse invloeden. Wat ons betreft het beste van twee werelden. We hebben vis van ’thuis’ en wanen ons tegelijkertijd in zonnige, Zuid- Europese sferen. We hebben genoten bij deze culinaire aanwinst aan zee.

Vanaf de tafeltjes aan de grote ramen heb je op een steenworp afstand van het Kurhaus een goed uitzicht over levendig Scheveningen. Opporto heeft een strakke en smaakvolle inrichting, zonder de originele elementen van het authentieke pand uit het oog te verliezen.

We kiezen voor een van hun specialiteiten, de plateau met zeevruchten. Op onze tafel wordt een indrukwekkende plateau met verschillende verse soorten vis gepresenteerd. De combinatie van o.a. kreeft, coquilles, vongole, oesters en krabpoten is héérlijk. De bijpassende kruidige Pinot Grigio maakt het gerecht helemaal af. Een ding is zeker, dit was niet ons laatste bezoek.

IMG_2530 IMG_2529 IMG_2544 IMG_2546

Dineren bij winnaar gouden pollepel 2016
Een kaart met 10 gerechten en veel van de ingrediënten komen uit eigen moestuin. En dan heeft restaurant Oogst dit jaar ook nog eens de gouden pollepel gewonnen. Vol verwachting stappen we op de fiets naar de Denneweg. Op vrijdagavond zit het helemaal vol. De wat zenuwachtige ober bedient ons fanatiek. De kaart is gevarieerd en bevat verrassende combinaties. Voor drie gangen betaal je slechts €19 en alle flessen wijn zijn even duur. Dat is nog eens overzichtelijk.

We kiezen voor de gehakte zeebraasem (structuur van steak tartare), coulis van ‘Cavaillon’ meloen (ook wel dressing genaamd), trostomaat en ‘Joselito’ chorizo. Verder verschijnt er schotse zalm met opperdoes
en ziltige plantjes (foto) op tafel. Een van ons kiest voor de filet americain met citroen en Keta (foto). Dit wordt geserveerd op een bedje van toch zeker een kilo zeezout. Zouden ze dat hergebruiken? Als ook de halve ‘Canner’ kreeftje (die -tje staat er niet voor niets…) met zomergroenten en de gestoofde kalfssukade met paddestoeltjes wordt gebracht hebben we met zijn vieren bijna de hele kaart geprobeerd.

Sluit je af met een kaasplankje? Dan wordt er een kaaskarretje voor gereden. Kies ter plekke je favoriete kazen. Oogst mag op je lijstje.
Denneweg 10B, Den Haag

IMG_3062IMG_3064 The Kitchen
Na 16 jaar heeft La Ruche in De Bijenkorf een complete make-over gekregen. Het nieuwe the Kitchen is met 360 stoelen is het gelijk het grootste restaurant van Den Haag. Het ziet er fris en gezellig uit en het concept is hetzelfde gebleven: zelfbediening. De sushibar, grill en verse pizza’s gaan we een andere keer proberen want het was de saladebar waar ons oog opviel. Je kan je salade (net als de broodjes) helemaal zelf samenstellen of voor de keuze van de chef kiezen. Haagse koks van o.a. Niven, HanTing, Villa La Ruche en Savarin hebben zich ook met de kaart bemoeid, dus met het eten zit je hier zeker goed. De gratis wifi en heel veel stopcontacten maakt The Kitchen ook een goede werkplek.
3de etage in de Bijenkorf, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *