In het Covid-19 jaar hebben we gretig gebruik gemaakt van verschillende creatieve culinaire concepten. Dineren op de hotelkamer, vijfgangendiner aan huis en zelf aan de slag met een box vol bijzondere ingrediënten. We hebben het allemaal gedaan. De laatste bijzondere ontdekking was culikamperen. Eentje voor in de boeken.

Onze eerste terras bezoekjes zijn afgevinkt. En ook restaurant ervaring numero 1 van 2021 staat genoteerd. We gaan gelukkig bijna weer naar normaal. Al gaan we sommige creatieve ideeën uit de lockdown stiekem best een beetje missen.

Culikamperen

Culikamperen is zo’n voorbeeld. Voortreffelijke eten geserveerd bij je tent, vouwwagen of caravan. Dat niemand dat eerder had bedacht. Het concept is zo simpel. Maar scoort maximale punten.

Restaurant Amuse

Wij gingen op bezoek bij restaurant Amuse op camping Old Putten. Of eigenlijk, zij kwamen met foodkeet, Italiaanse piaggio vol wijn en heerlijke gerechten naar ons toe.

foodkeet
piaggio

Wij parkeren enkel de camper en klappen onze eigen tafel en stoelen uit. Zij doen de rest. Ons bestek wordt geleverd in een bakje. Met uitleg hoe je het moet neerleggen.

Alleen het feit dat we bediend worden is een hernieuwde beleving. Wat is dat lang geleden. Dat je zo blij kan worden van iets wat vroeger zo gewoon was.

Blote voeten

We laten ons met blote voeten in het gras flink in de watten leggen met een vijf gangen menu met bijpassende wijntjes in échte wijnglazen. Op héle ruime afstand ervaren een handje vol andere bezoekers dit concept.

culikamperen
We zijn klaar voor gang 1.

Na de eerste gang zijn we al helemaal om. Menig terras of restaurant moet van goede huizen komen om deze beleving te evenaren.

culikamperen
Niets meer aan doen.
culikamperen

Na vijf gangen sluiten we de eerste mooie lenteavond af. De afwas wordt ingeruild voor een ontbijt voor de volgende ochtend. Deze ondernemers hebben het helemaal begrepen. Ze brengen het beste van twee werelden samen.

Een ode aan de creativiteit!

1 reactie op Culikamperen

  1. Erg leuk om terug te lezen en enorm bedankt voor de opsteker! Culikamperen is een blijvertje geworden en wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende sessies in Oldebroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *