Wij worden heel blij van choco-la-la-la. Bij een dagje Antwerpen mag een bezoek aan het grootste Belgische chocolade museum ter wereld, Chocolate Nation, dan ook absoluut niet ontbreken. We wanen ons als jeugdheld Sjakie in de chocoladefabriek.

eat chocolate

Antwerpen en chocolade zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Het is dan ook heel logisch dat dit gloednieuwe belevingsmuseum hier dit jaar de deuren heeft geopend. Naast het Centraal Station, dus ook nog eens heel makkelijk bereikbaar.

chocolate nation

4.000 M² CHOCOLADE

In dit museum vind je eigenlijk alles wat met chocolade te maken heeft. Je doorloopt het hele proces van Bean to Bar.  Via de jungle, beland je zo in de Antwerpse haven, waar de cacao België binnenkomt. Waar je daarna getuige bent van een indrukwekkende machine welke nodig is voor het choco-productieproces. Via een audiotour krijg je ondertussen een extra kijkje in de chocolade geschiedenis.

chocolate nation

Proeven maar

In het hele museum valt heel veel te zien. Ook is er goed nagedacht over instaproof fotoplekjes. Maar niet geheel onbelangrijk: je kan ook heel veel proeven.

chocolate nation

We hebben verschillende -nieuwe- smaken met elkaar vergeleken. We zijn er nog steeds niet uit welke nu de lekkerste was. Hoe dan ook, wij gingen stiekem een beetje misselijk naar buiten. Maar vergeten natuurlijk niet om nog een chocolade herinnering voor thuis mee te nemen.

Dus, al met al een dikke vette must go voor iedere chocolade lover.

Chocolate Nation, Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *