Cocktails drinken en nacho’s eten bij het Chiapas Taco Cartel is een to do voor iedereen in Den Haag. De combinatie van Mexicaans streetfood in een urban sfeer zijn we in Den Haag nog niet eerder tegengekomen.

In het Haagse Zeeheldenkwartier vind je tegenwoordig het ene leuke restaurantje na het andere. We doen ons best ze allemaal te bezoeken. Chiapas Taco Cartel is onze meest recente ontdekking. We komen al wat later op de avond, dus de kaart vol aantrekkelijke buritto’s en taco’s proberen we te negeren. Dat lukt deels.


Er verschijnen toch nacho’s met guacamole en gesmolten kaas op tafel. Een niet alledaagse combinatie met een cocktail. En al helemaal niet als die in een grote kan wordt geserveerd. Maar het smaakt meer dan prima. Met de kan op tafel komen er legendarische vakantieherinneringen naar boven. Van heel lang geleden. Het leven is goed.


Verwacht bij Chiapas geen authentieke Mexicaanse sfeer. Er is geen sombrero te bekennen. Daarentegen is de inrichting urban met een flinke touche blauw. Streetfood komt hier tot zijn recht.

Chiapas is geinspireerd op de gelijknamige Mexicaanse provincie. Bekend om haar streetfood en prachtige natuur. Den Haag is al bijzonder van zichzelf, maar tegen een fijne plek met goed Mexicaanse eten zeggen we geen nee.

Verwacht bij het Taco Cartel geen culinaire hoogstandjes en urenlange dinertjes bij kaarslicht. Maar gewoon lekkere en toegankelijke gerechten. En dan hebben we enkel nog maar de nacho’s (en cocktails!) geprobeerd.

Chiapas Taco Cartel, Prins Hendrikstaat 105, Den Haag

Meer Zeehelden inspiratie? Wat dacht je van Bier en food bij Victoria, Fishshack of pizza bij Vincenzo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *