Onze camper uit 1983 is voor het eerst gestart. Dit ging gepaard met wat gesputter en enkele rookpluimen. Maar we zijn mooi zonder hulp van de ANWB vanuit Den Haag naar camping Alleleijn in het zuidelijke Limburg getoerd. Als rijdende bezienswaardigheid zijn de eerste 500 km afgelegd. Maar niet voordat hij officieel is gedoopt. Een bordje met de tekst – Let’s get lost – is de eyecatcher van de camper. Dit gaan we niet altijd letterlijk nemen. 

Ook een oude camper moet voldoen aan de eisen van 2016. In ieder geval mag de binnenkant niet onderdoen voor een kleine, luxe hotelkamer. We houden van het buiten leven, maar bedanken voor de ongemakken. Dus voor kampeerweekend nummer 1 zijn heel wat voorbereidingen getroffen. Gelukkig zorgde het Caravanity klusboek voor de eerste inspiratie.

IMG_0185

Aan de slag!
Naar Scandinavische style is om te beginnen alles wit geverfd. En de indeling aangepast volgens de ‘handig en praktisch’ standaarden. Want je wilt toch zoveel mogelijk leuke kleding meenemen en de ruimte is zéér beperkt. En wat dacht je van een bbq? Ook die mag nooit ontbreken. Wij kozen voor een houten vloer. Maar het had net zo goed dit kunnen worden. Super leuk, toch? Met oude, verstofte routekaarten hebben we de koelkast en tafel van een twist voorzien. En bij Flying Tiger hebben we gekleurde haakjes gevonden. We zijn stiekem best trots op het eindresultaat.

Gordijnen
De blauw geblokte gordijnen met stof van de Haagse Markt maken de inrichting helemaal af. Ook aan de slag met stof? Ga naar de markt. Het is direct een belevenis op zaterdagmiddagbesteding. In dezelfde categorie: Ook de Boerenbonthal kan een nuttige ontdekking zijn. Deze winkel in het centrum van Den Haag heeft honderden stofjes. Voor iemand die nog geen knoop kan aanzetten kwam ik door deze actie in een hele nieuwe wereld.

lets get lost

Handige kampeertips
Voor de onervaren kampeerder nog wat handige tips (die wij graag eerder hadden willen weten..)

  1. Parkeer je camper of caravan niet op een heuvel. Een toelichting lijkt ons overbodig.
  2. Zorg altijd voor een ‘noodmaaltijd.’ 3 km naar het dorp lopen lijkt niet ver. Maar kan na een borrelmiddag flink tegenvallen. Helemaal als je ook weer terug moet.
  3. Neem een tweede koelbox mee. Want warme wijn is ook nu niet acceptabel.
  4. Bedenk van te voren je bestemming. Wij hebben de eerste ideeën nieuwe bestemmingen uit deze boeken gehaald. Wil je ze ook hebben? Bestel ze dan vooral via onderstaande links.

De gepimpte camper rijdt deze zomer rond in Nederland en België. We houden je zeker op de hoogte van zijn avonturen, ontdekkingen en ervaringen.

Kampeertips? Zet ze vooral in de comments. Wie weet gaan we ze uittesten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *