Het kampeerweekend met vrienden staat al maanden in onze agenda. Wat is er nu leuker dan samen non stop in het bos zijn, wijntjes drinken rond een kampvuur van zelf verzameld hout en bijna op de grond liggen van het lachen bij de Oud Hollandse spelletjesmiddag? De camper rijdt naar natuurcamping de Bergvlietse Bossen. De weersvoorspelling (max. 10 graden) negeren we. Zo maken wij een weekend camperen tot een groot succes.


IMG_0782 IMG_0786
Vier feest 
Jarig zijn op de camping levert een caravan vol vlaggetjes en ballonnen op, is taart gegarandeerd, is heel de dag feest én levert een afwas-vrijbrief op. Voor een extra dimensie nemen we een pinata gevuld met confetti en snoep mee. De geblindoekte jarige mocht zich met een stok uit het bos uitleven op een kleurige uil. Het veelvuldige misslaan leidde tot hilarische momenten. Binnenkort ook een feestje? Een pinata is een echte smaakmaker.

FullSizeRender (6)
Roosteren maar 

Vanuit het kerstpakket boven smeulend houtskool. Marshmallows zijn onlosmakend verbonden aan een avond met een vuurtje. We gaan s’mores maken. Dat de naam eigenlijk some more betekent zegt misschien wel genoeg. De traditionele s’mores wordt gemaakt van marshmallows, biscuits en wat stukjes chocolade. Erg ingewikkeld is het niet. Je smelt de marshmallow boven een vuurtje, stopt het zachte spekje tussen de koekjes, doet er evt. wat chocolade bij en eet het smaakvol op. Voordeel: je warmt lekker op bij een vuurtje.

IMG_0746

Wine o’clock 
Dat is het op de camping altijd nét wat eerder. De Pink Fizz staat voor de quote: ’Wie zegt dat het niet elke dag feest kan zijn?!’ Waar deze fles zich ook laat zien, de gezelligheid komt vanzelf. Er zijn een paar flessen opgedronken tijdens ons kampeerfeest. En niet alleen om op te warmen. De bubbels smaakten zelfs in plastic wijnglazen heerlijk. Het leverde ook mooie herinneringen op aan de bruiloft van vrienden die deze wijn schonken op hun huwelijksdag.

Houd oud Hollandse spelletjesmiddag 
Blik gooien, jeu de boules, ballonnen aan je enkels kapot trappen, rondjes rennen met je vinger op een pion en ren je rot bingo. Het is allemaal langs gekomen op het open speelveld in het bos. Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Oud is vaak zelfs fanatieker dan jong.

Van de natuurquiz hebben we allemaal wat geleerd. Weet jij wat een vliegend hert is? En nee, dan hebben we het niet hier over. Houd ook een keer een middag vol spelletjes en quiz plezier. Je lacht je gegarandeerd rot.

IMG_0828
Vergeet de unieke momenten niet vast te leggen (deze accessoires vind je voor nog geen euro bij Action) én na afloop direct voor volgend jaar te boeken. Camperen in het bos is ook bij 10 graden (laagjes, laagjes, laagjes!) een succes. En de afwas, die hebben we mee naar huis meegenomen. De vaatwasser gaat net piepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *