Heb je al gehoord dat aan de Laan van Meerdervoort het oude restaurant De Burcht dankzij crowdfunding is opgetoverd tot een hippe hotspot: Café Aimée? Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Wij snelden dus naar de Bloemenbuurt!

Gloednieuw

Als wij binnenstappen zijn ze nog geen week open en dat merk je. Het ruikt nog naar verse verf, en een klusjesman loopt rond om de laatste puntjes op de i te zetten. Toch hebben al aardig wat buurtbewoners deze plek ontdekt. Met een parkeerterreintje en tramstop voor de deur is Aiméé dan ook erg goed bereikbaar. Een officiële lunchkaart is er nog niet maar de ober werpt zich op als lopende menukaart. We twijfelen tussen de steak salade, sandwich geitenkaas met humus en de toast met roerei, avocado en tomaat. We besluiten voor het laatste gaan en nemen de omgeving rustig in ons op. Het is lekker ruim opgezet, hier zit je niet bij je buurman op schoot en de afwisseling van hoge en lage tafels vinden we ook leuk. Veel natuurlijke kleuren, Urban-Chique zouden we het noemen en het heeft wel wat weg van Palmette.

Cocktails

De kok moet ook nog even wennen want uit de deels open keuken komt opeens een rookwalm en ruikt het naar verbrand brood. We vrezen het ergste maar even later staat er een goed broodje voor ons. De borrel- en dinerkaart is wel aanwezig en we lezen dat achter de prachtige goudenkleurige bar ook cocktails worden gemaakt. De keuken heeft een internationaal tintje; ’s avonds eet je hier bijvoorbeeld rogvleugel of een klassieke hamburger. Wij houden wel van dit sfeertje en komen snel eens terug om (op het verwarmde terras) een borrelplankje met een cocktail te testen.
Café Aimée, Lijsterbesplein 2

café Aimée

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *