We moesten even twee keer kijken, is café Cremers na 26 jaar uit de Prinsenstraat verdwenen? Brody’s prijkt nu groot op het raam. Blowers hoeven zich geen zorgen te maken, Cremers is naar de kelder verhuisd zodat de eigenaar plaats kan maken voor een plek die helemaal in het teken staat van bier!

IMG_7534We verwachten eigenlijk een donker hol vol rookwalmen maar we worden aangenaam verrast. Relaxte stoeltjes, chesterfield banken, een houten vloer (gemaakt van oude treinwagons) en een stoere bar met vele blinkende tappen. Met 25 verschillende biertjes op de tap valt er genoeg te proeven. De grote doorsnee merken ontbreken, hier drink je speciaalbiertjes van microbrouwerijen (van voornamelijk Amerikaans grondgebied). Op een enorm bord boven de bar staan alle aanwezige soorten en deze wisselen regelmatig. Zo kom je namen tegen als Flying Dog, Wet Dream en Sweet Action maar ook het Haagse Kompaan zit op de tap. Omdat wij niet kunnen kiezen laten we biersommelier Luuk een keuze maken. We geven door wat we lekker vinden (niet te zwaar en lekker fris) en even later staat er een selectie van vier biertjes voor ons neus. We krijgen een korte uitleg en dan kan het proeven beginnen!

IMG_7543Bierlesje
Dan verschijnt er een (gratis) kaas- en worstplankje op tafel. Hiermee zou de smaak van onze I.P.A.’s moeten veranderen. En warempel, we drinken opeens een totaal ander biertje. Leuk dat ze op deze manier je bierkennis proberen te vergroten. Hier heeft duidelijk iemand hart voor de zaak (of moeten we bier zeggen). Dat blijkt maar weer als we een proefbodempje Necromangocon krijgen. Dit is zo’n bijzonder brouwsel dat het 11 euro per glas kost en dat wilde de barman ons echt even laten proeven. Brody is synoniem voor coole gast en hier kunnen we ons helemaal in vinden. Heb je nog een goede reden nodig om een biertje te drinken? Vandaag begint De week van het Nederlandse bier onze burgemeester opent het vandaag en wij doen met haar mee.
Brody’s, Korte Molenstraat 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *