Als de zomer nog (lang) niet naar ons komt, gaan wij naar de zon toe. Want wat houden we van een azuurblauwe zee, boekjes lezen onder een palmboom en chillen met de voeten in het zand. Op Bon bini Bonaire kan het allemaal. We nemen je mee langs mooie plekjes van dit tropische eiland. Hier wil je heen!

Watersporten vanaf relaxt strandje
Duiken, snorkelen of (kite)surfen. Kom van je strandbedje af en actie. Niet zo gek natuurlijk. De zee is azuurblauw, warm als een bad en een waar aquarium. Er zijn heeeeel veel plekken (54!) waar je het water in kunt. Maar wij bezoeken natuurlijk alleen de leukste. Daar waar je kan genieten in, maar zeker ook aan het water.

Jibe CityJibe City
1. Wij ontdekken Jibe city, dé hotspot voor windsurfers. Er heerst een ontspannen sfeer. Vanaf je ligbedje aan de waterkant is er genoeg te zien. Natuurlijk testen we ons surftalent. Per keer blijven we langer staan, maar liggen helaas ook regelmatig in het water.

Windsock Bonaire
Windsock Bonaire
2. Ook van beachbar Windsock worden we blij. Het is hier hippig, netjes en relaxt. Vanaf het trappetje loop je met je snorkelset zo de zee in. Eenmaal uit het water installeren we ons op een van de ligbedjes. Grote kans dat je gezelschap krijgt van de huisleguaan.


Snorkelen Bonaire
3. Meer zien van de onderwaterwereld? Het strand (en vooral de zee) bij 1000 steps is de moeite waard! Houd je eenmaal uit het water wel aan een strak insmeerregime. Wit wordt op Bonaire heel snel rood.

Coco beach Bonaire
4. Coco beach beachbar is een van de nieuwste aanwinsten van het eiland. Ze hebben alle ingredienten voor een perfecte zon-zee-stranddag. Op je lijstje dus!

Bekijk
Het must-see lijstje voor Bonaire is overzichtelijk. Maak wel even tijd voor deze drie spots. Gewoon voor of na een duik in zee.

1. Deze slavenhuisjes geven een belangrijk deel van de -heftige- geschiedenis op het eiland weer.


2. Flamingohangout, cactussenbos en avontuurlijke uitkijkpunten. Het grootste zoutwatermeer van Bonaire, het Gotomeer is een airco-ritje waard.


3. Als dit geen spectaculair gezicht is: een roze zee (of eigenlijk pekelmeer)

Tunaverslaving
Wie vakantie zegt, zegt lekker eten en drinken. We volgen in Bonaire een tonijndieet. Of hebben eigenlijk een verslaving ontwikkeld. De vis is overal o zo vers en goed betaalbaar. We kunnen niet kiezen waar deze vis het lekkerste is. We hebben getest bij drie hele fijne restaurantjes.
1. Cuba Compagnie: heerlijk terras op levendig plein
2. La Cantina Cerveceria: originele gerechten in sfeervolle binnentuin
3. Mezze: Oosters tintje op tropisch eiland

Geniet. Ontdek. Relax. Verken het eiland op een heel rustig tempo. En je wordt verliefd op het tropische leven.

Ook leuk: Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *