Zeven weken lang mag ik, Svenja het Openbaar Lichaam van Bonaire helpen met hun COVID-19 crisiscommunicatie. Ik geef jullie met plezier een kijkje in mijn leven, tijdens én na werk.

Houd een ezel afstand

Met drie COVID-19 besmettingen is het lastig mensen te motiveren om 1,5 meter afstand te houden. Dus we zijn op zoek gegaan naar ludieke manier die mensen aan het denken zet. Zo is het idee van ‘Houd een ezel’ afstand ontstaan. Met een ezel op ware grootte hebben we een roadshow gehouden langs diverse drukke plekken op het eiland. Ook op social media konden mensen er niet omheen.

Code oranje

Voor Bonaire best onverwachts heeft Nederland de code aangepast van geel naar oranje. Niet vanwege de situatie op het eiland, maar vanwege het aantal besmettingen in Nederland. Tijdens een extra ingelast overleg op het bestuurskantoor praten we uitgebreid over de consequenties. Want die zijn voor het toerisme toch wel echt heel groot.

Film Bulado

Het is heel normaal om alleen naar de bios te gaan. Alleen had ik dat nog nooit gedaan. To nu dan. De bios is alleen te bereiken via een hobbelig zandpad, dateert uit de jaren 90 en je kan er enkel met cash betalen. Op zich is dit alles al een hele belevenis. In de Empire Space Cinema kijk ik naar Bulado.

Koninkrijksdag

Ik heb een onverwachtse vrije dag op Koningkrijksdag. Dit is de viering van het tekenen van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden. Dit statuut werd in de Ridderzaal in Den Haag op 15 december 1954 getekend door Koningin Juliana.

Dus voor de laatste keer breng ik een middag door aan het strand. Ik lunch bij Ocean Oasis. Als er ineens een aantal dolfijnen langs zwemmen is mijn dag meer dan goed.

Afscheid

Wat zijn die 7 weken op Bon Bini Bonaire omgevlogen. Bij het laatste teamoverleg trakteer ik op pastechi’s. En met twee fijne collega’s drink ik een afscheidsdrankje met zeezicht.

Vol met goede herinneringen en met een bak een interessante ervaringen stap ik in het vliegtuig naar huis. Wat was dit een fantastisch avontuur!

2 reacties op Bon Bini Bonaire 7

  1. Wat leuk Sven,we hebben je met veel plezier gevolgd!Nu weer terug naar Holland,dit avontuur pakt niemand je meer af!Fijne feestdagen en een gezond 2021!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *