Zeven weken lang mag ik, Svenja het Openbaar Lichaam van Bonaire helpen met hun COVID-19 crisiscommunicatie. Ik geef jullie met plezier een kijkje in mijn leven, tijdens én na werk.

Regenrecords verbroken

Wie zegt dat op Caribische eilanden altijd de zon schijnt, geloof ik niet meer. Want mijn belangrijkste score van deze week is een paraplu. Het openbaar lichaam is zelfs opgeschaald vanwege de enorme wateroverlast op het eiland. Wegen met water tot kniehoogte zijn eerder regel dan uitzondering. Ook de bagagehal van de luchthaven staat vol water. Vanwege de regen werkt de wifi op kantoor zelfs een dag niet, zodat ik moet uitwijken naar een andere werkplek. Gelukkig schijnt de zon tegen het einde van de week weer.

Getest: lokale sportschool

Deze sportschool midden in Kralendijk was me al eerder opgevallen vanwege de heeeeeele harde muziek die er wordt gedraaid. Het hele centrum kan tijdens de lesjes meegenieten.

Een collega neemt me na werk mee voor een uurtje zweten in de lokale sportschool. Aangezien ik alle nieuwe ervaringen met beide handen aangrijp hoort deze er helemaal bij. Laten we zeggen dat de spierpijn de volgende dag gelijk is, het zweten keer 10 en de ambiance lekker Caribisch.

Inburgering

Ik werk hard aan mijn inburgering. Ik moet wel bekennen dat het aantal woorden Papiaments rond de vijf blijft steken. Maar van de lokale keuken daarentegen leer ik steeds meer.

Zo maak ik kennis met de snackbox. Waarom je dit allemaal om 10 uur ’s ochtends moet eten blijft mij een raadsel. Net als de vroege teamlunch gemaakt door een een jarige collega . Zij heeft zich flink uitgesloofd in de keuken. Voor het gemak wordt de 1,5 meter maar even vergeten.

Ook proef ik wederom om 10:00 uur mijn eerste pastechi. Dit is de Antilliaanse variant van een pasteitje. Voor de locals een soort ‘ontbijtje to go.’ Voor mij extra naast m’n bakje yoghurt.

Voorkomen van besmettingen

Het aantal besmettingen op het eiland schommelt rond de vier. Maar aangezien de basismaatregelen niet heel strikt worden opgevolgd, doen we er bij het crisisteam, in aanloop naar de feestdagen, een tandje bij.

Helemaal in de wetenschap dat het op Curaçao toch wel de verkeerde kant op gaat. Voor een videoserie ‘ Zo werken wij’ gaan we op bezoek bij de luchthaven. Zij laten uitgebreid zien wat ze doen om het aantal besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Een heel interessant kijkje achter de schermen.

Onderwaterwereld

Bonaire staat bekend om haar spectaculaire onderwaterwereld. In het weekend maak ik voor het eerst kennis met het leven in dit aquarium. Al snorkelend spot ik de ene na de andere vis. Wat een bijzonder ervaring! Mijn volgende doel is om een schildpad te zien.

Samen

Vrijdagmiddag landde Bjorn op Bonaire. Komende week kan ik mijn ervaringen live delen. En dat is toch nog wel veel leuker! De eerste vers gevangen vissen zijn door ons beide in ieder geval goedgekeurd!

This time of the year

De aanloop naar Kerst begint hier al vroeg. De hoeveelheid lampjes op het eiland is nu al behoorlijk over the top. Ieder rotonde is verlicht, net als menig gebouw en vele palmbomen. Voor het kantoor van de Eilandsraad zijn ze ook goed los gegaan. Best een gekke ervaring met deze zomerse temperaturen.

1 reactie op Bon Bini Bonaire 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *