Pomo D’oro in de Javastraat krijgt steevast lovende beoordelingen. Na een bezoekje aan Doors Open Female Hub besluiten we bij deze Italiaan binnen te stappen.

Klassiekers

Met de houten vloer, zwarte stoelen en gedekte witte tafels gaan ze niet voor de coolste hotspot en ook op de kaart doen ze niet aan poespas. Pizza’s ga je hier niet vinden. Wel typische Italiaanse voorgerechten, huisgemaakte pasta, gegrilde ossenhaas of verse zeebaars. Of laat je verrassen met een 3-gangenmenu voor 30 euro.

Geluksvogels

Onze avond begint al goed met de amuse met mozzarella, zalm, rucola en balsamico dressing. De drukbezette gastvrouw heeft duidelijk een Italiaanse achtergrond en neemt enthousiast onze bestelling op. We zijn nieuwsgierig naar de Burrata met San Daniele ham We hebben geluk laat de gastvrouw weten, er is vanavond precies nog één burrato bol over. Als even later een rijkgevuld bord op tafel verschijnt voelen we ons ook echte geluksvogels, want dit eenvoudige gerecht smaakt verrukkelijk. Aan de overkant van de tafel staat de ravioli van de dag. Deze huisgemaakte pasta gevuld met ricotta en peer valt ook goed in de smaak.

Verse vis

Door de royale porties zijn we blij dat we de ossenhaas en andere pasta’s links hebben laten liggen. Wij hebben gekozen voor de zeebaars in een zoutkorst en zeebaars met tomaat, olijven en basilicum. De vis wordt aan tafel van de zoutkost ontdaan en vakkundig gefileerd. Hierbij serveert de kok gegrilde courgette en gebakken aardappel met rozemarijn. We verbazen ons over de pure smaken en goede kwaliteit van de producten.

Als afsluiter kan je kiezen uit drie klassiekers: panna cota, crème brûlée en tiramisu. Wij besluiten lastgenoemde te delen. Terwijl we het bakje leeg lepelen tot de laatste lik concluderen we dat het goed vertoeven is in Pomo D’oro. Arrivederci!

Pomo D’oro Javastraat 138a Den Haag


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.