Aan het eind van het jaar ontkom je natuurlijk niet aan de lijstjes. Wij hebben de afgelopen maanden weer veel in de stad gedaan én beleeft. Daarom onze Haagse toppers voor je op een rij.

Beste cocktails:  De deuren van Millers Cocktail Kitchen waren nog maar net geopend en wij hadden al de cocktails getest (en goedgekeurd).

Beste manier om je weer jong te voelen: Een uur apenkooien voor volwassenen. Gewoon in de gymzaal van een Haagse basisschool.

Leukste festival: Heel origineel zijn we niet maar de Parade blijft onze lieveling. We hadden dit jaar weer de grootste lol. En bij nieuwkomer JOY hadden we trouwens ook een topmiddag.

Verrassendste uitje: De toren bij de Grote Kerk heb je vast wel gespot maar wist je dat je hem ook kan beklimmen? Je moet even 288 traptreden trotseren maar dan heb je wel het mooiste uitzicht over de stad.

Lekkerste lunch: Oh wat hebben we lekker gegeten aan het strand. Barbarossa gaf ons dat vleugje Zuid-Frankrijk gewoon in Scheveningen

Beste koffie: Hoteldebotel. Tot over ons oren. We zijn helemaal gevallen voor Kaafi.

Favoriete plekje buiten: Het Westbroekpark staat een paar weken per jaar volop in de aandacht vanwege De Parade en verschillende foodtruckfestivals. Maar wat veel mensen niet weten is dat je 100 meter verder de hele zomer kunt relaxen aan De Waterkant. Een goed bewaard geheim. Maar voor hoe lang nog…

Bijzondere nieuwkomer: Een kroketje is toch wel onze favoriete Hollandse snack. Wij sprongen dus een gat in de lucht toen in Den Haag de eerste kroketten winkel van Nederland is geopend.

Leukste winkel: We hebben een bijzonder plekje Den Haag ontdekt! Na Basel, Zurich en Berlijn hebben wij ook een heuse stadsboerderij. Op veertig meter hoogte wordt verse vis gekweekt en staan er kassen vol lekkere groenten. Bij Urban farmers doe je op een bijzondere manier boodschappen.

Grootste uitdaging: Bagels & Beans heeft een nieuwe kaart en daar staat wel een heel bijzondere bagel op. Bestel je een bug dan krijg je gedroogde krekels, meelwormen, sprinkhaan, avocado, zontomaatjes en roomkaas. Wij durfden het aan en gingen dit aparte broodje proeven.

Beste chillplek: MingleMush is een permanente versie van het leukste foodtruckfestival. Dit is vanaf nu dé ontmoetingsplek in Den Haag waar je moet zijn. Voor een lunch met collega’s, een zakelijke afspraak op een centrale plek, de vrijdagmiddagborrel met vrienden en zelfs koffie met je (schoon)moeder.

Sportiefste prestatie: Backstage én zelfs op het podium van Het Paard. De keuken van restaurant De Resident. De dressuurbak van de stadsrijschool. En zaal 1 van Pathé Buitenhof. Dankzij de Urban Trail hebben we in korte tijd vele onbekende plekjes van Den Haag gezien. 10 kilometer rennen door de stad was nog nooit zo leuk.

Voor herhaling vatbaar: Acht spannende rondes met vragen over muziek, film, algemene kennis en nog veel meer. Wij gaan in 2018 weer pubquizzen.

Bijzondere strandervaring: Met Pathé @ The Beach zijn we aan het Scheveningse strand een evenement rijker. Wie wil er nu geen film kijken met de voeten in het zand en een koud drankje in je hand? Als je geluk hebt zie je tussen de scenes door de zon in de zee zakken. Tegen deze beleving kan geen enkele bioscoopzaal tegenop.

Hardste gelachen: Ook zo’n hekel om een nieuwe werkweek te beginnen? Theater Diligentia heeft de oplossing: een uitgebreid ontbijt + een grappige cabaretier = de week beginnen met een lach. Deze zogenoemde ‘start-up comedy’ op de maandagochtend hebben wij getest!

Onvergetelijke wandeling: De Lightwalk is na twee keer echt een jaarlijkse traditie geworden. De 12,5 kilometer lopen we met een grote glimlach op ons gezicht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.