Wij gebruiken de Korte Houtstraat vooral als doorsteekje naar Het Plein. Maar met cocktailbar The Five points en restaurant De Basiliek is dit steegje een heuse hotspot.

Modern en warm

Tegenwoordig is het een komen en gaan van horecazaken maar de Basiliek is een constante factor en is al sinds 1996 in Den Haag te vinden. Op deze vrijdagavond zit het nagenoeg vol daar heeft de kosmopolitische interieurstijl vast iets mee te maken. Leuk al die glazen aan de muur, zwarte tegels en sfeervolle hoekjes. Wij kiezen voor een hoge tafel met uitzicht op de legendarische The Rat Pack. Met een broodje, olijven en een glas grüner veltliner in de hand bestuderen we de menukaart.

Basiliek

Mix & match

Niks een standaard driegangenmenu, hier mag je combineren wat je wil. Aangezien wij niet zo van de desserts zijn kiezen wij voor het 3 voorgerechten menu (€ 38,50) en de combinatie voor- tussen- hoofd (€ 43,50). De kok is duidelijk op alle continenten thuis en heeft een kaart samengesteld die een breed publiek zal aanspreken. Wij beginnen met de vangst van de dag: haring. En de zalm bonbons staan hier al jaren op de kaart dus die willen we ook proeven. Wat opvalt is dat hier aandacht aan het eten en de presentatie wordt besteed. Ook het tussengerecht gooit hoge ogen:

Basiliek
Prachtig opgemaakt: mais & octopus en eitje preitje & king crab

We sluiten ons eetfestijn af met de toast ossenhaas en het Iberico rib-stuk. Ook deze laatste gang wordt mooi gepresenteerd en valt in de smaak. Het is voor ons tijd om te gaan maar wij begrijpen wel waarom De Basiliek na al die jaren nog vol zit.
Restaurant De Basiliek, Korte Houtstraat 4a

P.s We hoorden dat de eigenaar van De Basiliek het nieuwe Pazze e Pizze op het Rabijn Maarsenplein heeft geopend. Deze nieuwkomer gaan we ook snel voor je testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *