Vergeet het doorsnee Hollandse (hipster)broodje. Kies een keer voor een out-of-the-box lunch bij Bartine. En laat je verrassen door specialiteiten van over de grens. Wedden dat je hier blij van wordt.

Verwacht bij Bartine aan de Haagse Herengracht geen old-time favorites. Dit is de plek om eens op met wat anders te eten en je huidige lunchpatroon los te laten. Bartine laat je uit je food- comfort- zone te stappen.

Bartine

Wij proberen een Kuku Sabzi (ja, dat…). Dit is een Perzische fritatta met verse kruiden, een spicy toevoeging en labneh, een romige Libanese yoghurt dip. Ze voegen enkele schijfjes van onze grote vriend, avocado toe. Het resultaat is kleurig en niet onbelangrijk, zeer smakelijk. Als drankje kiezen we ook anders: verse appelsap met gember maakt de lunch af.

BartineDe Spaanse tortilla is bekender. Maar verschijnt toch ook weer op een vernieuwde manier op tafel. Op het eerste gezicht heeft het wat weg van een appeltaart. De aardappel-omelette is bereid met een krokant laagje van venkelzaad, gerookte paprika en tijm. Er wordt wat plakjes Spaanse Iberico ham bij geserveerd. Het exotisch geheel is hiermee helemaal af. We missen de oer-Hollandse lunch geen moment. Integendeel.

BartineHet is nog steeds terrasjesweer. Dus binnen hebben we enkel gezien tijdens het afrekenen. Met veel planten en een speelse verhoging ziet het er wel aantrekkelijk uit. Dus voor ons volgende bezoekje reserveren we een tafeltje met straatzicht. De bediening is binnen vast net zo enthousiast als buiten.

Bartine, Herengracht 11, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *