Eindelijk is het zo ver. De strandtenten zijn weer opgebouwd. De hoogste tijd om gewapend met zonnebril op de fiets te stappen richting de zee. Onze eerste strandervaring van 2017 is bij Barbarossa op het Zwarte Pad in Scheveningen. Als dit de standaard is, gaan we een mooie, culinaire zomer tegemoet.
IMG_4500IMG_4501

We wandelen tegen lunchtijd vanaf de tweede opgang vanaf het Zwarte pad richting het strand. In de verte zien we Barbarossa al liggen. Voor het vijfde jaar op rij staat deze strandtent klaar om jou in de watten te leggen. Al snel worden we overvallen door een heel ontspannen vakantiegevoel. Dit gevoel neemt nog verder toe als we een tafeltje hebben uitgekozen. Links van ons ligt de zee, rechts de duinen. De sfeer doet Zuid- Frans aan. Dit heeft nu al veel weg van de perfecte middag.

Bij Barbarossa vind je een gemengd publiek. Allemaal mensen die de kunst van het genieten verstaan. Al hoef je hier niet bang te zijn dat je wordt overspoeld door toeristen en de echte Haagse kak.
FullSizeRender (71) IMG_4510

Culinair genieten
De kaart barst van de lekkere gerechten. Die het niveau old school strandtent moeiteloos overstijgen. We kiezen voor het Barbarossa plateau en een flamkuchen met verse tonijn. Het plateau bestaat uit drie verschillende gerechtjes: rivierkreeftjes met mango, verse tonijn en Filet American. De Filet American (tip!) is homemade en gebaseerd op een recept van onze Zuiderburen. De kok is naar Brussel afgereisd om de fijne kneepjes van een expert af te kijken. En dat proef je. Over de tonijn kunnen we kort zijn: die is gewoon verrukkelijk.
IMG_4514
Barbarossa staat bekend om haar flamkuchen. Deze vinden op zomerdagen dan ook gretig aftrek. Dat is niet zo gek. Want wij hebben persoonlijk ervaren dat de flamkuchen met verse tonijn onweerstaanbaar lekker is. Als jij die levensgenieter bent die net als wij ook houdt van zon, zee, strand én lekker eten dan is Barbarossa deze zomer dé plek voor jou.

12032871_1020889157934281_4818355988599801847_o
Breakfast Club 
Iedere zondagochtend houdt Barbarossa van 10:00 – 12:30 uur de Breakfast Club.

Partytime
Laat jij de ochtend liever aan je voorbij gaan en ben je actief tijdens de nachtelijke uurtjes. Onthoud dat Barbarossa zeer regelmatig strandfeestjes organiseert. Op 22 april openen ze samen met clubtown officieel het strandseizoen. Helaas is deze danssessie al helemaal uitverkocht, maar er volgen komende maanden nog velen. Volg hen via Facebook voor de laatste updates.
Barbarossa, Zwarte pad 61, Scheveningen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *