Traditiegetrouw houden we met vrienden de week voor Kerst een luxe-eetdate. Of een pre- kerstdiner. Het is maar net hoe je het wilt noemen. Het is hét moment om je culinaire hoogstandjes te tonen. Of in ieder geval een poging te doen. We geven je graag last minute inspiratie voor jouw kerstdiner en delen onze backstage kook-avonturen.  

Ontelbaar foodblogs met originele recepten. Ondoenlijk veel foto’s op Pinterest die je doen watertanden. Stapels hippe, maar ook klassieke kookboeken. Het aanbod van smaakvolle recepten is enorm. Probeer hier maar eens een keuze uit te maken. Dat is bijna niet te doen. Avonden zitten we te scrollen op onze ipad. We gaan op zoek naar dat ene perfecte gerecht. We droomden ’s nachts van mislukte aardappelkroketjes en taaie kalkoen. Onzin. Want we kunnen allemaal prima koken. En je gezelschap maakt de avond. Het resultaat was wél om je vingers bij af te likken. We delen het graag.

Als ik op dat punt kom & friends menu 2015 
Blini’s met zure room en gerookte zalm
Wijn: Persoonlijk uit Reims geïmporteerde bubbels
***
Frisse amuse met kip, citroen & avocado
***
FullSizeRender (12)
Salade met eendenborstfilet, komkommer, croutons en frambozendressing. Geserveerd met een zuurdesem broodje met gezouten boter.
Let vooral ook op de weckpot voor de dressing (Action), de mini broodplakjes (Action) en de perfecte komkommerslierten dankzij de spirelli.
Wijntip: Clearwater Cove Sauvignon
***
Romige paprikasoep met Hollandse garnalen
***
FullSizeRender (11)
Varkenshaas gevuld met tapenade en omwikkeld in parmaham op een bedje van groene groenten en een ingesneden knoflook- aardappel. 
Wijntip: Hofer Zweigelt
***
FullSizeRender (14)
Frambozen Charlotte taart 
***
Koffie met Limoncello en gelukskoekjes

Doen!
Houd je aankleding minimalistisch. Bedenk dat je voor acht personen naast het servies en het bestek al acht waterglazen, acht rode -en witte wijn glazen op tafel hebt staan.

Maak een tafelschikking met schoolbord boompjes van Hema en strooi wat houten kerstboompjes op tafel van Sostrene Grene.  Met twee kaarsen en servetjes was onze tafel compleet.

Voor de deur hebben we een romantische Zweedse fakkel neergezet. De uitvoering kwam neer op rooksignalen afgewisseld met vlammen. De buren hadden nog net geen 112 gebeld. Oeps… De vuurkorf in de tuin is wél een succes! Tip: Neem tussen de gangen door een kijkje bij het vuur.

Backstage: geen paniek 
Op Facebook lees je er nooit wat over, maar achter de schermen is het vaak hilarisch. We geven je een kijkje in onze keuken. Zo hebben we met stoelen op ons nek door de winkelstraat gelopen, vraagt een klein werkblad om veel creativiteit, heeft geen van de proef-kook-recepten het diner gehaald, zijn we bedrogen door de vleesthermometer, is 1 min. voor het opdienen een ritje naar huis nodig om frambozen voor het dessert uit de koelkast te halen en staan er de volgende ochtend 32 vieze wijnglazen te wachten.

Perfecte diners bestaan niet. Wel hele leuke. Stress is nergens voor nodig. Onze backstage diner tip voor komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *