Ga je naar België? Serieus? Of we gek zijn geworden. Daar wil je toch niet dood gevonden worden. Vooroordelen genoeg. We zijn niet teleurgesteld door de Belgische Ardennen. Maar verrast. Naast de Vlaamse frietjes en Belgische biertjes heeft het nog meer te bieden. Na slechts 3,5 uur rijden waan je je in een andere wereld. Perfecte bestemming voor een weekend weg. Geloof ons maar. 

Wij hebben onze tent neergezet in het dorp Neufchateau. Op een camping waar konijntjes vrolijk rondhuppelen, de trampoline ervoor zorgt dat alle kinderen zich op een plek verzamelen en dankzij de kleine kabelbaan iedere volwassene schaamteloos door het bos kan zoeven. En dat in een groene, uitgestrekte omgeving waar genoeg te beleven is voor wie een beetje sportief is aangelegd of ervan houdt om door dorpjes te slenteren.

rommel

De hele zomer barst het in de regio van de markten met uitgestalde oude spullen. Met een mooi woord brocante. Dit zijn de plekke waar slimme handelaren of modieuze pop up stores hun slag slaan. Wij belandden in St. Cecile. Een leuk dorp met een Italiaanse ogend dorpspleintje. Wat hier in Nederland hip en herontdekt is. Is in België nog oude troep. Hebben wij even geluk!  Grote kans dat je op iedere brocante markt nog mooie spullen vind voor een goede prijs. Onze auto gaat in ieder geval volgeladen terug.

Ardennen
IMG_4015

Camping de la Semois

Wil je kamperen in St. Cecile. Ga dan naar Camping de la semois. Grote kans dat je een plekje aan de rivier de Semois kunt bemachtigen. Als de waterstand het toelaat kano je zo weg.Bouillon, niet te verwarren met de soep, behoort tot de mooiste dorpen van België. Het is een karakteristiek stadje aan de rivier de Semois. Boven op de heuvel vind je een kasteel. Wat best de moeite waard is. Vanwege de lage waterstand zat kanoën er voor ons niet in, maar een half uurtje met de waterfiets was een geaccepteerd alternatief. Vergeet vooral niet om een Leffe Blond te drinken op een terras langs het water.

Bastogne

In de buurt vind je ook nog de stad Bastogne. Voor wielerliefhebbers ook wel bekend als Bastenaken. Een stad waar in de Tweede Wereldoorlog vele veldslagen hebben plaatsgevonden. Vandaar dat je hier een groot oorlogsmuseum vindt  en er op het dorpsplein een grote tank staat. Maar ook hier weer vele terrasjes. Haal op de terugweg een Vlaams frietjes bij de frieterie langs de kant van de weg. In zo’n puntzak met veel te veel mayonaise. Je wilt toch altijd als een ‘local’ leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *