Een nieuw jaar. Je barst vast van de leuke plannen. Het is wat ons betreft de hoogste tijd om, na Mechelen, weer eens naar onze Zuiderburen te gaan. Want laten we eerlijk zijn, Antwerpen is wel echt een heerlijke stad voor een korte (of lange) citytrip. We hebben tussen het shoppen door een bezoekje gebracht aan drie hele fijne spots, een voor koffie, lunch en borrel. Start die auto en gaan.

img_3717 img_3716
Wasbar
Op het eerste gezicht lijkt het of je een hip koffietentje inloopt. Enkele zzp ‘ers typen fanatiek op hun Mac. Maar er is toch iets anders dan anders. Op de achtergrond draaien namelijk wasmachines vol stink sokken. Serieus. Wij drinken koffie in een wasserette. En misschien nog wel erger. We zijn fan. Helaas bevindt onze vuile was zich in Nederland. We houden het dus enkel op koffie en genieten van dit geweldige concept.
Graaf van Egmondstraat 5 of Kammenstraat 25, Antwerpen

img_3730 img_3728
Mirlo’s
Net buiten het centrum vind je Mirlo’s. Een klein, maar fijn lunchtentje. De droom van Merel. Het tentje verkoopt slechts vijf dagverse gerechten. En nog is kiezen niet gemakkelijk. Wij gaan uiteindelijk voor de homemade quiche. Je vindt er ook allemaal cadeautjes. 
Verbondstraat 1, Antwerpen

img_3741 img_3736
Mercado Antwerpen
Combineer het beste van de Amsterdamse Hallen en de Rotterdamse Markthal en je hebt een eerste indruk van de Antwerpse Mercado. Het oude postkantoor op de Antwerpse Groenplaats in hartje centrum is het decor voor de overdekte foodhall met 13 kraampjes vol lekkers. Mede door de plek is het erg sfeervol. De markthal is pas open sinds oktober 2016, maar wordt al heel goed gevonden. In de foodhall mag een heuse wijnbar niet ontbreken. Wij sluiten een geslaagde dag slenteren door Antwerpen hier met plezier af. Bij Bufala, de Mozzarellabar bestellen we een plankje met enkel lekkers. Volgens mij hebben we genoeg gezegd.
Groenplaats, Antwerpen

Nog meer tips over Antwerpen? We hebben er hier nog meer verzameld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.