Het is officieel: in Nederland heerst een milde griepepidemie. Ook bij ons thuis. En dat past natuurlijk totaal niet in ons drukke decemberschema. Er zit niets anders op om op zoek te gaan naar creatieve manieren om de griep te verdrijven want die gezellige Kerstborrels komen steeds dichterbij…

Natuurlijk is er nog hoop dat het om een flinke verkoudheid gaat, daarom heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap de online griep check gemaakt. Vul hem in en je weet of je verder moet lezen..

cup-hand-mug-potatoesOma weet raad
Naast het stomen, de neusspray of paracetamol is gemberthee één van Google’s adviezen op de vraag ‘Hoe kom ik snel van griep af?’ Je snapt het al. Er gaan liters heet water met plakjes gember doorheen. Oma neemt Google niet serieus en zweert bij de ouderwetse Grog. Aangezien we oma’s advies niet in de wind slaan, nemen we deze klassieker braaf voor het slapen gaan. Je maakt dit drankje met rum, citroen, heet water en honing. Even roeren en je drinkt het zo heet mogelijk op.

Vitamines tot aan de deur
Met een paar klikken op je smartphone stuur je een Deliveroo fietser met een sapje vol vitamines en een lekker broodje van bijvoorbeeld Boosty als verrassing naar het adres van de zieke. Want enkel gemberthee en een paar crackers is niet voldoende voor het razendsnelle herstel. De zieke is ongetwijfeld blij verrast en krijgt een energieboost. Dat is ook heel wat waard.

fullsizerenderSnuiten in stijl
We horen de laatste tijd steeds ‘Maak niet zoveel geluid.’ Veel en hard hoesten en proesten is niet alleen reuze irritant voor jezelf maar, ook voor je vriend(in) en collega’s. Alleen om die reden moet je er snel vanaf. Gelukkig hebben ze keelsnoepjes uitgevonden. Alleen het idee dat je snoept voor een goed doel werkt al een beetje. Die bewaren we natuurlijk wel in een hip doosje. En ook de zakdoekjes stemmen we af aan de tijd van het jaar. Deze leuke Kerstzakdoekjes hebben we bij Betjeman and Barton gescoord. Hier bestel je er nog véél meer.

Superrrrrrpower
Een vriendin hijst alle gezinsleden een dag in Superman outfit. Want superpower verslaat bacteriën en bacillen. Dat weet toch iedereen? We gaan winnen van de griep. Een beetje vertrouwen in je eigen superkrachten is wel handig 🙂
Slaan deze creatieve middeltjes toch niet aan? Rust is stiekem de enige échte oplossing. Kruip toch in bed in met een goed boek of kijk non stop Netflix series. En laat je goed verzorgen. Want hé, je bent het zieligste wezen op aarde en wil dat van iedereen horen. En nu maar duimen dat je griep rekening houdt met al je plannen voor borrels, feestjes en etentjes. Succes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.