Er wordt al druk getimmerd, geboord en zelf al personeel gezocht. Nog even geduld hebben en Den Haag krijgt er weer wat potentiele hotspots bij. Omdat alles begint met de voorpret zetten wij onze favorieten nieuwkomers voor je op een rijtje.

MingleMingleMush
Had je het al gehoord? Ook Den Haag krijgt een heuse foodhall met de naam MingelMush. Vijftien wereldse food stands, drie bars, terrassen, arcadespellen, een bibliotheek met zitkuil, een gamehall en een podium allemaal onder één dak. De bars hebben allemaal een eigen specialiteit: speciaalbieren, koffies en gin-tonics. Je moet nog heel even geduld hebben, in mei kunnen ze de eerste gasten verwelkomen.
MingleMush, Anna van Buerenplein 712

IMG_7085Jamie! – GESLOTEN- 
Na Rotterdam heeft Jamie Oliver ook onze stad ontdekt. Hij opent begin deze zomer een Jamie’s Italian in de Grote Marktstraat. De exacte datum is nog niet bekend maar ze zoeken wel al personeel. Op hun Facebookpagina is de chef lovend over Den Haag: The Hague fuses nationalities and tastes and I’m looking forward to bringing the rustic, family approach to Italian food we offer and mixing it up with some great flavours from local artisan Dutch food suppliers. In zijn restaurants maakt hij voornamelijk gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten van lokale leveranciers. Wij laten jullie weten wanneer dit getest kan worden…
Jamie’s Italian, Grote Marktstraat 37

hofhouseHofhouse
Naast het Centraal station opent op 18 mei Hofhouse haar deuren. In dit enorme gebouw ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat welkom bij één van de acht verschillende tentjes zoals saladebar Sla en het Mexicaanse Salsa Shop. Natuurlijk ontbreek een enorm terras, klassieke leestafel en zithoek niet. Omdat de architectuur geïnspireerd is op een serre is het een ruime en lichte plek die wij zeker een bezoekje gaan brengen!
Hofhouse, Rijnstraat 10

Quantum
Het lelijke gebouw bij de Grote Markt (waar vroeger Kwantum zat) krijgt een metamorfose. In mei/juni opent hier Quantum. In de kelder komt een hippe club, op de begane grond kun je eten en drinken of haal je een beker koffie bij de ‘koffie fiets drive in’. Zaken doe je in de vergadertuin en na een dag hard werken lig je onderuit op het dakterras. Hier kun je ook op zwoele zomeravonden een film op een enorm scherm bekijken. In deze nieuwkomer ben je dus de hele dag onder de pannen.
Quantum, Grote Markt 10-13

IMG_7086Patatje met
De ouderwetse snackbar lijkt zijn tijd te hebben gehad, nu zijn het allemaal hippe tentjes waar je je snack haalt. In Den Haag zijn er al verschillende van zulke zaken zoals het Friet Atelier en Friet district. Ook BIK Frietwerk doet aan deze nieuwe trend mee. Hier kan je ambachtelijke verse friet halen met zelfgemaakte sausjes. Dit eet je natuurlijk op in een stijlvolle omgeving. Op 22 april verwachten ze hun deuren te openen op de Turfmarkt.
BIK Frietwerk, Turfmarkt 228 

1 reactie op Almost new in town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *