Varen, suppen en zwemmen. Het kan allemaal op loopafstand bij onze geliefde Noordzee. Maar toch zoeken we voor de afwisseling ook graag verkoeling op, in of aan een (berg)meer. We bezochten met een camperbusje vijf fantastische meren in Europa.

Oeschinensee, Zwitserland

Oechinensee

De felblauwe en te fotogenieke Oeschinensee is een van de mooiste meren van de Alpen. Hij ligt op 1.578 meter ingeklemd tussen hoge bergen. Regen en smeltwater zorgt ervoor dat dit meer het gehele jaar met water is gevuld. En behoorlijk fris is…

oechinensee

De Oeschinensee ligt net buiten het dorp Kandersteg. Je kunt hier de kabelbaan omhoog pakken. Daarna is het nog een klein, vlak stukje lopen naar het meer. Maar voor de echte mooie plaatjes loop je -met bergschoenen- over het hogergelegen pad. Na iedere bocht heb je een nieuw indrukwekkend uitzicht. En fantastische fotospots. 

Champex-Lac, Zwitserland

lac champax

Champax-Lac is nog zo’n verborgen pareltje. Wij rijden er met de camper heen. Vanuit het dal is dit een behoorlijke klim over een smalle weg, met 64 bochten en nagenoeg geen vangrail. Dus met hoogtevrees wordt dit een beproeving.

Maar eenmaal boven weet je waarvoor je het doet. Het meer op 1.500 meter wordt ook wel ‘ klein Canada’. genoemd. Wij pompen de sup op en maken een rondje rondom het meer. En genieten op het water vooral van het uitzicht.

Iseomeer, Italie

Het Iseomeer ligt in Noord-Italie en is zo’n ideale vakantieplek. Het water is lauw, de zon schijnt er veelvuldig en er zijn altijd lekkere restaurantjes in de buurt. Tijdens het ‘golden hour’ maken we regelmatig een tochtje om het water.

Iseo meer

In het midden van het meer vind je het eilandje, Monte Isola. Pak de veerboot en fiets er eens een rondje. Met als beloning een fijne Italiaanse lunch aan het water.

monte isola

Mergozzomeer, Italie

Iseo meer

Het Mergozzomeer ligt op 3 kilometer van het grote, bekende Lago Maggiore. Maar heeft zelf werkelijk alles om het tot een ideale vakantie bestemming te maken. Het dorpje Mergozzo heeft een aantal geslaagde restaurantjes direct aan het water.

Kagerplassen, Nederland

kaag

Heeft een staycation eigenlijk toch jouw voorkeur? Pak dan een keer de auto, fiets of trein voor een dagje aan een van de meren aan de Kaag. Want het vakantiegevoel hoeft niet altijd op honderden kilometers ver te liggen.

Wat is jouw droomplek aan het water? Deel je lievelingsplekje via de comments. Dan kan iedereen meegenieten of plannen maken om ernaartoe te gaan!

Meer travel tips
Binnenkort de grens over of wil je inspiratie op doen voor het moment reizen weer een stuk makkelijker kan? We hebben nog meer travel tips. Voor als je toch nog een even weg wilt uit je favoriete stad aan zee.

Haagse tips
Heb je nog een tip die echt een plekje verdiend op Als ik op dat punt kom? Of het nu jouw lievelings koffietentje is, de nieuwe verborgen parel of a good old favorite. Laat het ons weten via een DM op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.