Het Westbroekpark staat een paar weken per jaar volop in de aandacht vanwege De Parade en verschillende foodtruckfestivals. Maar wat veel mensen niet weten is dat je 100 meter verder de hele zomer kunt relaxen aan De Waterkant. Een goed bewaard geheim. Maar voor hoe lang nog…

Via een pontje -wat een toevallige bezoeker met de hand moet bedienen- kan je aan De Waterkant komen. Dit unieke stukje grasveld is een perfecte plek om rustig een boek te lezen, om simpelweg voor je uit te staren of met vrienden af te spreken. De ultieme tegenhanger van het altijd drukke strand. Wil je niet oversteken via het water? Via de rozentuin (die nu op z’n mooist is) kan je er ook komen.


Wij strijken er aan het begin van het weekend neer. De zon is nog net aanwezig. Dit zijn de momenten waar we ons de hele week al op verheugen. Binnen een paar seconde zijn we vergeten dat we midden in de stad zitten. En een hele drukke week hebben gehad. Aan de waterkant staan eenvoudige houten tafeltjes. Niet loungen, wel relaxen. Ook kan je je drankje drinken op de terrasboot (die je trouwens ook varend kunt huren…)


Ze hebben er een kleine kaart met verschillende lekkere gerechten. Wij gaan enkel voor een stokbroodje met kruidenboter. Dus ook dat zit helemaal goed. Voor wie wat meer actie wil, zijn er een aantal rooibootjes te huur. En iedere zaterdagmiddagrond 16:00 uur is er live muziek.


Dit is toch wel het ideale plaatje: een lang gedekte tafel in de openlucht, in de rust, uitzicht over het water, groen gras en een vers geplukt veldboeket. Helaas is deze tafel niet voor ons gedekt, maar het brengt ons wel op ideeën.

Het weekend starten of een zomerse dag eindigen aan het strand ligt misschien meer voor de hand, maar vergeet dit fijne plekje niet. Op naar de Waterkant…..

Waterkant, Kapelweg 55, Den Haag 

 

 

1 reactie op Aan de Waterkant

  1. Je krijgt meteen zon om Aan de Waterkant te gaan picknicken. Dat pontje doet me aan een liedje van Drs. P. denken. Echt een bewaard geheim is dit mooie oeverplekje niet meer. Toch hoop ik dat het een bepaald soort recreant aantrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *