We zien er wel heel braaf uit, stiekem zijn we echte kroegtijgers. Nee, niet het traditionele soort dat zich op het bier en de bitterballen stort. Geef ons goede wijn en hapjes en wij blijven rustig tot sluitingstijd zitten. Spreekt jou dit ook aan? Lees snel verder want wij hebben weer vijf adresjes gevonden:

GrapesBites & wine
Grapes & Olives is een gezellig klein barretje naast de paleistuin. Deze Enoteca heeft het beste van twee werelden. Prima wijntjes en lekkere Mediterraanse hapjes. Van Libanees tot Italiaans. De gerechtjes staan geschreven op het krijtbord boven de bar. Maar ook ‘buiten de kaart om’ is er altijd wat lekkers te kiezen. Ravioli gevuld met rivierkreeftjes bijvoorbeeld. Maar we love het kaasplankje pecorino, parmesaan met honing. We schrokken wel van de rekening maar zulke goede tapas waren het waard.
Veenkade 1

The new kid in townBouzy
What’s for diner? Het is zaterdagavond. In de regen fietsen we naar het net geopende Bouzy Wine & Food. Niet voor niets. De grote ramen geven je echt een gevoel van ‘in de stad zijn.’ De muur van bakstenen en vintage inrichting doen de rest. We starten de avond met de Bouzy plank met verschillende kaasjes en hammen. We gaan door met flammkuchen (waar we voor de start van het foodtruck seizoen nooit van hadden gehoord) is nu een van onze favorieten. Top plek als je net als wij van wijn drinken en hapjes delen houdt. Aanwinst voor Den Haag.
Denneweg 83

Rond de ton
GESLOTEN – Donderdagmiddag én ons weekend begon. Een goede reden voor een bezoekje aan een wijnbar voor één drankje. Pierre binnenlopen is alsof je in Frankrijk bent gearriveerd. Of je nu gaan zitten bij een van de openhaarden, aan een ton of een plekje aan het raam. Alles is goed. De sommelier adviseerde ons vol passie. En het resultaat beviel. Het is niet bij één drankje gebleven.
Denneweg 11

IMG_8524Bier en ballen
Wij zijn fans van de vernieuwde pier. Vorige week (toen dat najaarszonnetje nog wel scheen) zaten we buiten te genieten van Nederlandse kust. De leuke jongen van The Rough Kitchen toverde de lekkerste dingen uit zijn keukentje. Wij kozen voor de huisgemaakte gehaktballen met spek en vooral de saus was goddelijk. Het enige nadeel is dat je bij de bar moet bestellen en voor lekkere drankjes bij het tentje ernaast moet lopen. Maar wij komen hier zeker terug, het liefst zonder winterjas…

In Spaanse sferenIMG_9047
GESLOTEN – Je doet een stap binnen bij Ibericus en je waant je in Spanje. Waar je ook kijkt hangen
overheerlijke hammen. En mochten wij nu net fan zijn van deze Spaanse delicatesse. We gingen voor een lunch van Spaanse tortilla, Iberico ham en bruchetta met tomatentapenade. Met stip de beste lunch sinds tijden. In Spanje maken ze het niet beter.
Frederik Hendriklaan 230

Staat jouw favo borrelspot hier niet tussen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *