De score van deze week: vier zakken chocoladepepernoten, twee chocoladeletters en één choco Sint. Ja wij zijn dol op cacao. Daarom chocolade op je lichaam, in de keuken, aan de muur en meer…

In de supermarkt
Betaal € 2,70 voor een mini reepje en je koopt gelijk je schuldgevoel af. De raw chocolate Ombar repen zijn namelijk glutenvrij, lactosevrij, suikervrij én veganistisch. En nog lekker ook! Nu we toch bezig waren hebben we gelijk de Tony’s Chocolonely marsepein reep geprobeerd. Heerlijk en 100% slaafvrij. Ook Nestle heeft met L’ Atalier een nieuwe chocolijn gelanceerd. Ook zij geven je het idee gezond bezig te zijn.
Chocolade

Op je lichaam
De cacao butter van The Body Shop helpt ons droge huidje de winter door. Maar voor het echte werk ga je naar Landgoed De Holtweijde in Lattrop. Boek de chocolate treatment en je krijgt een scrub met cocos en een hydromassagebad op basis van cacao gevolgd door een ontspannende massage met sinaasappelolie. Na afloop volgt natuurlijk chocolade-koffie met bonbons. (Bedankt voor de tip mam)

Aan de muur
De Haagse Kunstenares Anat Ratzabi zocht een manier om op te vallen in de kunstwereld. Chocolade bleek de oplossing! Dus mocht je een Hollandse meester van choco willen hebben of je eigen gezicht in chocolade willen vastleggen, dan moet je bij de The chocolate sculpture zijn. In haar atelier aan de Mauritskade maakt ze o.a. werken voor het Rijksmuseum en Madame Tussauds. Mocht je je liefde voor chocolade willen doorvoeren in je huis kan je hier de leukste posters bestellen.

il_570xN.837796253_d3wjIn de keuken
Kleine moeite, groot effect, dat is het motto van Karin Luiten (alias Koken met Karin). En ze maakt haar belofte waar met deze goddelijk lekkere haute cuisine chocoladetaartjes. Klaar in 8 minuten. Omdat het niet altijd feest kan zijn hebben we ook een gezonde reep van Rens Kroes gemaakt. Ons baksel zag er niet zo gelikt uit als die van Rens. Maar het smaakte goed (al sloeg onze huisgenoot een tweede stukje af).

Op televisie
Ook al is Chocolat maar liefst 15 (!) jaar oud, wij smelten nog steeds weg bij dit zoetsappige drama. Hoe ging het verhaal alweer? Een conservatief Frans dorpje wordt opgeschrikt door de komst van Juliette Binoche en haar chocolaterie. Ze kiest voor de inwoners precies de juiste chocola uit en wint zo het vertrouwen van iedereen. Natuurlijk valt Johnny Depp ook voor haar…
chocolat-5010485f4d4f4 (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *