Update 2020 – Rondom het Centraal Station van Den Haag popt het ene na het andere leuke lunchtentje op. Binnen 500 meter van de perrons heb je volop keuze. Je hoeft enkel even de stationshal uit te lopen. Als je de tijd bent vergeten, ren je binnen no-time naar de trein die je moet halen. 5 X lunchen op een steenworp afstand van Den Haag CS.

BurattaBurrata 
Bij restaurant Burrata hebben ze helemaal door dat je niet altijd heel veel tijd hebt voor een uitgebreide lunch. Maar wél lekker wilt eten. Sinds zij hun 30-minuten-lunch-deal hebben gelanceerd is het een groot succes. Dit broodje burrata met verse vijgen en balsamico kunnen we iedere dag wel -snel- eten.
Burrata, Turfmarkt 87

vietstreetVietstreet 
Streetfood wat je je nog herinnert van een reis naar Azie. Dat vind je bij Vietstreet. Eet hier de lekkerste springrolls met enkel verse ingrediënten. Ze hebben ook een vestiging in de Haagse Foodhallen.
Vietstreet, Herengracht 38

Dudok
Dudok  – GESLOTEN

Wie kent de heerlijke appeltaart van Dudok eigenlijk niet? Er is niemand die zegt dat je hier niet mee kunt lunchen. In de Rijnstraat, héél dichtbij het station heeft Dudok een gloednieuwe vestiging geopend. Geen zin in een appeltaart lunch? Ze hebben ook muffins, chocoladetruffeltaart en wortelnotentaart.
Dudok, Rijnstraat (gesloten) Update 2021: Hij zit nog wel aan de Hofweg 1A, alleen dat is wel iets verder weg van het station (wel loopafstand)

Toastable
Hofhouse
In de stijlvolle foodhal Hofhouse is altijd wel iets lekkers te ontdekken. Mijn favoriet van dit moment is de mega-tosti van Toastable. Je vindt naast mijn lievelings nog 5 vaste foodunits, 2 wisselende pop-ups en een grote bar. Bestel bij een van de open foodbars en geniet ter plekke of neem de overheerlijke gerechten mee naar huis, kantoor of trein.
Hofhouse, Rijnstraat 10

August
August
De overbuurman van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie & Veiligheid schenkt heel wat kopjes koffie voor overleggende ambtenaren. To go of aan een van de tafeltjes. Er wordt heel wat af gepraat. Niet zo gek, want stiekem is hun koffie de lekkerste uit de buurt. Dit is toch wel de ambtenaren-hotspot. We lunchen met een broodje hummus met heel veel vitamines. En cappuccino natuurlijk.
August, Turfmarkt 250

BartineBartine 
Vergeet het doorsnee Hollandse (hipster)broodje. Kies een keer voor een out-of-the-box lunch bij Bartine. En laat je verrassen door specialiteiten van over de grens. Wedden dat je hier blij van wordt.
Bartine, Herengracht 11

MinglemushMinglemush 
MingleMush is een permanente versie van het leukste foodtruckfestival. Hier moet je een keer geweest zijn. Tenminste als je van lekker eten houdt. De pokébowl en falafalwrap kunnen we in ieder geval van harte aanbevelen.
Anna van Buerenplein 712, (Direcht naast Den Haag Centraal)

1 reactie op 5 x lunchen op 500 meter van Den Haag Centraal

  1. Bedankt voor het delen van deze goede tips! Ik ben de komende tijd veel in Den Haag en zoek nog wat leuke plekken om te gaan lunchen. Ik vind het daarnaast belangrijk om afwisselend en gezond te eten. Dat moet vast gaan lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *