Rondom het Centraal Station van Den Haag popt het ene na het andere leuke lunchtentje op. Binnen 500 meter van de perrons heb je volop keuze. Je hoeft enkel even de stationshal uit te lopen. Als je de tijd bent vergeten, ren je binnen no-time naar de trein die je moet halen. 5 X lunchen op een steenworp afstand van Den Haag Centraal.

Fafo
Fafo -Good food & coffee 
De bloggers van 88Food hebben online deels verruild voor offline. Ze zijn hun eigen koffiebar gestart als shop in shop bij Filya Concept Store. Wij bezoeken hun FAFO spot in een lunchpauze. Ze hebben een plek gecreëerd waar je blij van wordt. We proberen de verrassend lekkere muhammara toast met feta, granaatappel en walnoten.
Fafo (shop in shop bij Filya Concept Store), Fluwelen Burgwal 1f

Dudok
Dudok 

Wie kent de heerlijke appeltaart van Dudok eigenlijk niet? Er is niemand die zegt dat je hier niet mee kunt lunchen. In de Rijnstraat, héél dichtbij het station heeft Dudok een gloednieuwe vestiging geopend. Geen zin in een appeltaart lunch? Ze hebben ook muffins, chocoladetruffeltaart en wortelnotentaart.
Dudok, Rijnstraat

Burrata
Burrata heeft behoorlijke Italiaanse allure. Zelfs in deze regenachtige winter. Dit komt doordat ze werken met pure en eerlijke producten. Maar vooral ook een goede sfeer weten te creëren. Sinds de opening is het er altijd druk. Wij lunchen met een piadine buffelmozzarella, parmaham en rucola. Mmmm.

Ze hebben trouwens ook een hele to-go vitrine. Je Italiaanse broodje wordt gemaakt waar je bij staat. Meer lunchtijd? Probeer een van hun lekkere pasta’s en pizza’s. Nice to know: Burrata heeft een zeer uitgebreide Italiaanse wijnkaart.
Burrata, Turfmarkt 87 

ToastableToastable
Hofhouse
In de stijlvolle foodhal Hofhouse is altijd wel iets lekkers te ontdekken. Mijn favoriet van dit moment is de mega-tosti van Toastable. Je vindt naast mijn lievelings nog 5 vaste foodunits, 2 wisselende pop-ups en een grote bar. Bestel bij een van de open foodbars en geniet ter plekke of neem de overheerlijke gerechten mee naar huis, kantoor of trein. Voor de vroege vogels: voor half 10 kost een kopje koffie (to go) maar 1 euro 50.
Hofhouse, Rijnstraat 10

August
August
De overbuurman van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie & Veiligheid schenkt heel wat kopjes koffie voor overleggende ambtenaren.To go of aan een van de tafeltjes. Er wordt heel wat af gepraat. Niet zo gek, want stiekem is hun koffie de lekkerste uit de buurt. Dit is toch wel de ambtenaren-hotspot. We lunchen met een broodje hummus met heel veel vitamines. En cappuccino natuurlijk.
August, Turfmarkt 250 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *