Vriendin Marja is al jaren verliefd op de omgeving rondom het meer van Annecy. Wij moeten tot onze spijt bekennen dat we er deze zomer pas voor het eerst zijn geweest. Maar we hebben er wel dubbel en dwars van genoten. Voor wie nog niet bekend is met dit Franse pareltje: het is geen schande. Maar breng er wél snel verandering in. Deze plek is zo veelzijdig dat iedereen er blij van kan worden. 

1. Parapenten | De aller allerbeste plek om het meer te bekijken is vanuit de lucht. Waaghalzen als wij zijn (uhhmmm…) laten deze kans niet aan ons voorbij gaan. Vanaf de bekende wielren- col de la Forclaz gaan we de unieke ervaring aan. Diep ademhalen, rennen en we vliegen. Wat een magisch gevoel! De glimlach na dit avontuur is nog lang zichtbaar.

2. Hiken | Vanaf het meer rijd je via leuke bergweggetjes eenvoudig tot 1650 m. Boven op de populaire Col de la Semnoz kan je heel relaxt wandelen over de bergrug. Ook als je geen doorgewinterde bergwandelaar bent. Je kunt ver kijken (bij helder weer de Mont Blanc zien…) en genieten van mooie vergezichten. Onderweg zijn er volop mogelijkheden om wat te drinken en om verse geitenkaas in te slaan. Dus verruil je slippers voor je gympen als je in de buurt bent.

3. Duik nemen | Het meer van Annecy vraagt om een verfrissende duik. Want ondanks dat je binnen no-time hoog in de bergen zit, kan het er erg warm worden. Je kan bijna overal langs het meer direct het water in. Soms direct vanaf de kant, een steiger of grasveld. Het meer heeft een oppervlakte van 27 vierkante kilometer, dus genoeg plek. In juli is het water lauw. We like!4. Ronddwalen in het oude stadscentrum
| Het historische stadscentrum van Annecy is een zeer fotogenieke en pittoreske plek. Dwars door de stad loopt ook een leuk stroompje. Op de achtergrond zie je oude, kleurrijke huizen in smalle straatjes. Als je dan ook nog bedenkt dat de terrasdichtheid in het centrum zéér hoog is, dan moet je er wel even rondkijken. Je bent er -helaas- niet de enige. Want het geheim van dit stadje is massaal ontdekt. Maar als je je best doet, dan zie je de schoonheid van vroeger gegarandeerd. Wij vonden in ieder geval tussen alle toeristenterrassen een leuke plek om te lunchen.

5. Fiets een rondje | Hoewel je het niet verwacht aan de voet van bergen, maar je kunt hier prima – op je stadsfiets-  fietsen. Ze hebben een zogenaamde ‘promenade cyclable de lac d’Annecy’, breed fietspad dat zelfs volledig rond het meer gaat en nauwelijks hoogteverschil kent. Als je geen zin hebt om de hele 40 kilometer rond te fietsen, dan is een klein stukje langs het water ook heerlijk.

Meer meren? Wat dacht je van het Italiaanse Lago Maggiore?

1 reactie op Meer van Annecy: 5 x inspanning en ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *