In een indoor speelparadijs vol gillende en springende kinderen zal je ons niet snel vinden. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke plekjes waar zowel zij als wij het reuze naar ons zin hebben. We gingen pannenkoeken eten, vliegtuigspotten, naar de waterkant én bezochten een ouderwetse poppenkast. Dus mocht je nog activiteiten zoeken om de herfstvakantie door te komen…

Oma’s pannenkoeken
Bij pannenkoekenrestaurants denken wij vooral aan geblokte tafelkleedjes in een donkere ruimte. Gelukkige is het gloednieuwe Oma Toos een uitzondering hierop. Op de kop van de Dr. Lelykade bij de Scheveningse haven is deze zomer een modern pannenkoekenrestaurant verrezen. Met een fijn menu want naast de pannenkoeken en poffertjes staan er ook Hollandse klassiekers zoals stampotten op de kaart. Wij vonden het de perfecte plek om na een strandwandeling snel wat te eten. En van rondrennen kinderen heb je geen last omdat die zich allemaal in de speelhoek bevinden.
Doctor Lelykade 3r, Den Haag

toos

Vliegtuigen spotten
Ook al is er een grote omheinde speeltuin en een leuke speelkamer, de ware attractie zijn de vliegtuigen die recht voor je neus opstijgen en landen. Bij Brasserie Waalhaven zit je pal aan de start -en landingsbaan van The Haque Rotterdam airport dus er valt genoeg te zien. Hierdoor vinden de kleintjes het niet erg om aan tafel te blijven zitten en ze krijgen hun eigen menukaart (waar vrijwel alle kinderklassiekers opstaan). Volwassenen zitten hier ook prima, uitgebreide kaart, lekkere huiswijn en ook nog gratis parkeren..
Malpensabaan 3, Rotterdam
waalhaven

Brasserie Buitenhuis
Het Valkenburgse meer tussen Wassenaar en Leiden in heeft er sinds 1 juli een nieuwe hotspot bij. Het motto van Brasserie Buitenhuis is ouderwets genieten. En dat lukt ons wel. Terwijl de kinderen zich vermaken met het speelgoed ploffen wij neer bij de openhaard. Met de lekkere hapjes en drankjes kan het grote genieten beginnen. En ook dankzij het schitterende uitzicht op het meer.
J. Pellenbargweg 2, Valkenburg

buitenhuis

Poppenpret
Onze grootouders vermaakten zich al met een poppenkast en ook in 2016 genieten kinderen van pratende poppetjes. In het Statenkwartier zit al sinds 1960 Kooman’s Poppentheater verscholen. Wat een normaal huis lijkt te zijn, is een heus theater met in de hoofdrol: heel veel poppenkastpoppen. Alle figuren zijn handgemaakt en de voorstellingen zelfbedacht. De zoon heeft inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen en vermaakt wekelijks honderden kinderen. Op aanvraag is er zelfs een poppencabaret, een voorstelling speciaal voor volwassenen.
Frankenstraat 66, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *