Wat wij met Den Haag hebben, heeft Kim van der Poel (28) met Leiden. Haar hele leven woont ze al op 11 minuten treinafstand vanaf Den Haag. Ze vertelt je graag waar je moet zijn als je deze stad een dagje gaat bezoeken.


Eten & drinken
De Waag is open! Dit Rijksmonument aan de Aalmarkt heeft opnieuw haar deuren geopend en is nu een hippe bar. Je kunt er fijn koffie drinken, lunchen, heerlijk eten en dansen tot in de late uurtjes.

Lot en de Walvis, een nieuwe, fijne plek aan de haven met een altijd zonnig terras. Het interieur is een mix van vintage en design. Je voelt je meteen thuis!

De lekkerste koffie drink je bij Borgman&Borgman. Vader en zoon bereiden de beste koffie en thee en hebben ook nog eens heerlijke lunchgerechten en taartjes op de kaart staan. Het knusse tentje aan de nieuwe Rijn is echt een aanrader. In de zomer zit je er fijn op de terrasboot.

Zin om te shoppen?
In de Burgsteeg shop je al het leuks voor je huis. Van kleine woonspulletjes tot mooi design. Een sfeervol straatje in het midden van her centrum.

Deze zomer alweer de derde editie van pop up store Kleedvermaak. Kleedvermaak heeft tweedehands kleding, maar ook hapjes, drankjes, optredens van bandjes en naaisters die ter plekke jouw nieuwe items naar wens kunnen maken.

Cultuur
Ook voor cultuur ben je in Leiden aan het goede adres. In Museum Volkenkunde waan je je in een andere wereld. Zo kan je momenteel kennis maken met Boeddha. Scheelt weer een reisje naar Thailand of Indonesië. Met verschillende tentoonstellingen, een leuke shop en mooie tuin. In museumcafe Abel drink je na afloop een heerlijk kopje koffie.

Van der WerffparkTijd om te ontspannen

In het Van der Werff park kun je heerlijk in het gras liggen. Of vaar een rondje door de prachtige grachten. Je ziet heel veel moois vanaf het water.

Mis dit niet
Rrrollend Leiden. Op het Pieterskerkplein staat het van 28 t/m 30 augustus weer vol met foodtrucs. Een fijne, gezellige sfeer. Ook leuk om de kinderen mee naar toe te nemen, er is genoeg te doen.

Leidse hofjes
Leiden is de stad van de hofjes. Er zijn maar liefst 35 idyllische hofjes te vinden, de oudste stamt uit 1467. In deze vaak goed verborgen hofjes voel je je helemaal afgesloten van alle drukte het uit de stad. Er is een speciale stadswandeling die je brengt naar de verstopte plekken.

Ook een plek gevonden in Leiden die je wilt delen? Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *