Eelke gaat met haar vriendinnen een nachtje naar Utrecht. Slapen, maar vooral veel eten en drinken. Op hele fijne plekjes. Ze is zo enthousiast dat ze ons direct haar tips stuurde. En daar maken wij jou graag weer blij mee.

Dom Utrecht
De boosdoener (foto: Pixabay)

Slapen naast de Dom

Het leek zo’n goed idee. Een nachtje weg naar Utrecht. Op internet vonden we een geweldig appartement middenin het centrum. Vanuit het slaapkamerraam maakten we tientallen selfies met deze imposante kerktoren. Want o-wat-hadden-we-de-ideale-slaapplek-ever. Vlak naast de Dom. Wat hebben we dat ding vervloekt. Niet gek dat het appartement beschikbaar en betaalbaar was. Geen mens slaapt vrijwillig naast de Dom. Weten wij veel dat die klok elk heel én half uur luidt. Overdag o.k. Best gezellig. ’s Nachts minder leuk. Achteraf konden we er smakelijk om lachen. En mét oordopjes gaan we zeker zo terug.

Hanengeschrei 2, Utrecht

Stan & Co

Stan en Co

Een van mijn vriendinnen eet graag taartjes. Altijd er overal. Dat is haar overigens niet aan te zien. Maar als zij een goede lunchplek weet, vertrouwen wij dat meteen. Zo kwamen we terecht bij Stan en Co. Naast heerlijke broodjes en salades verkopen ze hier ook fantastische taartjes. Ga absoluut voor het millionaire’s shortbread. Goddelijk. Het interieur mag er trouwens ook zijn. Heel belangrijk. En het goede nieuws is dat deze toko ook richting het Haagse komt!

Stan en Co, Ganzenmarkt 16A, Utrecht (en binnenkort in de Haagse Passage, Buitenhof 5)

Bar Cava

Utrecht

Na een paar uurtjes shoppen is er niets leuker om neer te ploffen in een leuke wijnbar. Toevallig liepen wij Bar Cava tegen het lijf. Nu gingen wij niet voor cava, maar wel voor wijn én gin tonics. Én borrelhappen. Bizar lekkere borrelhappen. Wij genoten van nachos (met meerdere lagen kaas), camembert uit de oven met honing, appel en brood (blijer kun je me niet maken), verse zalm, blini’s met avocado en gamba’s, calamares én oesters. Wat een fijne plek met te lekker eten.

Bar Cava, Ganzenmarkt 12, Utrecht

Loetje
Biefstuk op z’n best.

Loetje

Na al die happen en wijn hádden we naar huis kunnen gaan. Maar dat deden we niet. Want we hadden onze zinnen op biefstuk gezet. Niet zomaar biefstuk. Nee, biefstuk van Loetje. Je moet er wat voor overhebben, want deze tent is erg populair. En eigenlijk wil ik dan eigenlijk niet. Want hoe bijzonder kan zo’n biefstukje zijn? Nou, bijzonder genoeg om even op een tafel te moeten wachten. Die jus. Niet te doen. Vanaf nu wassen wij nooit meer onze pannen. Dat is namelijk een van de geheimen. Al heb ik niet de illusie dat mijn biefstukje ooit zo goed wordt. Goed nieuws: ook Loetje komt richting Den Haag!

Loetje, Oudkerkhof 29, Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *