De Haagse horecaondernemers waren de afgelopen weken blij met ons. We waren in een gezellige bistro, aten enorme burgers, kregen overheerlijke Italiaanse pasta en dronken het lekkerste bier van Nederland. De leukste culinaire adresjes op een rij:

Bij Laartje
GESLOTEN – Verstopt in een zijstraat van de Frederik Hendriklaan zit een gezellig huiskamerrestaurant. We kwamen op een regenachtige woensdag Bij Laartje aangewaaid. Na een hartelijk welkom van de ober (tevens kok) stond in een mum van tijd een mandje brood met lekkere smeersels en een heerlijke witte wijn op tafel. Ook de rest van de bistro gerechten vielen goed in de smaak (wij kozen voor de zeebaars en bavette). Gezellig en goed eten voor een scherpe prijs, wij komen zeker nog eens langs bij Laartje
Brasserie Laartje, Antonie Duyckstraat 141

We love pasta!
Voor een authentieke Italiaan moet je in het Regentessenkwartier zijn. In Da Braccini voert een Italiaanse dame de scepter in de keuken. En koken kan ze! Ze hebben geen pizza’s maar wel pasta’s en klassieke Italiaanse gerechten. Ook prettig dat de tafels ver uit elkaar staan. Toen wij waren zaten er verliefde stelletjes, bejaarde vrienden, jonge kinderen en een eenzame zakenman. Een echte Italiaan waar iedereen komt.
Da Braccini, Regentesselaan 24a
FullSizeRender (12)

Burgers & meer
We zochten een kindvriendelijk restaurant (waar we zelf ook blij van werden) en kwamen zo bij Hudson terecht. Hun stoere Amerikaanse inrichting zorgt voor een gezellige sfeer. De burger van de maand en de Hudson Mix-Up (Mini burger, spareribs, satéspies en hotdog) viel goed in de smaak en de kleintjes waren blij met hun kindermenu. Nu begrijpen we waarom deze zaak altijd bomvol zit. Als je de kinderen thuislaat kan je tot diep in de nacht dansen in het centrum, de tafels gaan in het weekend aan de kant en het restaurant wordt omgetoverd tot Danzig by night.
Hudson, Lange houtstraat 9 (centrum) of Aert van der Goesstraat 21-23 (Statenkwartier)

Het lekkerste bier
Als je in de krant leest dat Rootz de prijs voor het beste Huisbier van Nederland heeft gewonnen, moet dat natuurlijk worden getest. Op naar de haven van Scheveningen! (Ze hebben ook bij de Grote Markt een vestiging). Gelukkig waren wij op een missie en hoefden we niet uit de enorme bierkaart te kiezen. Het werd natuurlijk het prijswinnende Rootz Blond mét een portie bitterballen. En dit fris, zoetige biertje viel in de smaak. We kunnen niet wachten tot we in de zomer hier op het terras kunnen zitten.
Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33-37 – GESLOTEN
IMG_9877
Waar zullen we komende maand allemaal heen gaan? Suggesties?

1 reactie op Uit eten? Hier moet je zijn

  1. Ik heb vandaag heerlijk geluncht bij Hofje van Noman.Een broodje kip met cashewnootjes en tauge. Was superlekker en betaalbaar.
    De winkel is misschien wat oubollig maar de lunchgerechten zijn super. De lekkerste tosti’s van heel Scheveningen en Den Haag. Misschien ook is leuk om ze te noemenxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *