Wist je dat je vanaf station Rotterdam binnen 3 uur in het centrum van Parijs staat? Wij stapten afgelopen dinsdag in de Thalys voor een dagje shoppen, cultuur en lekker eten. Ja, je leest het goed, even heen en weer naar Parijs!

IMG_6043Shopwalhalla
Oké toen de wekker om 05:00 ging, waren we even wat minder enthousiast. Maar toen we eenmaal met een grote beker koffie in de trein zaten, voelde het als een ouderwets schoolreisje. Voordat we het wisten (met dank aan Herman Koch, ga De greppel lezen) stonden we op Gare du Nord.
Gastblogger Marieke schreef in juni al enthousiast over de Franse lichtstad en vooral die macarons bleven in ons hoofd spoken. De eerste pitstop was dus Ladurée. Hier sta je zowel tussen toeristen als locals in de rij maar het is het wachten waard. En ja, ze smaakten net zo lekker als ze eruit zagen.
Voor een mooi uitzicht hoef je echt niet de Eifeltoren te beklimmen. Wij zoefden met de lift naar de hoogste verdieping van warenhuis Printemps (Boulevard Haussmann) en hadden zo een prachtig zicht op Montmartre. En aangezien we daar toch waren (en het nog uitverkoop was ook) werd er flink geshopt.

parijs2Time for lunch
Even snel een boterham weghappen tijdens de lunch is niet aan de Fransen besteed. Wij doen graag met ze mee en strijken tussen het shoppen neer in Le Castiglione. Een typische bistro met rode bankjes en gezellige lampjes. Op de kaart vind je klassiekers als uiensoep, salade niçoise en onze favoriet: steak tartare! Die smaakt natuurlijk het lekkerst met een glaasje wijn dus pas twee uur later stonden we (met al onze tassen weer buiten). En laten we nu net aan het eind van de Champs-Élysées zijn beland. We liepen al winkelend terug richting station.

Met een lege maag de trein in is geen goed idee. Wij zwichtten voor de hamburgers van Blend. En ja, het wachten wordt zeker beloond, het is een ware hotspot. Ze zitten op verschillende locaties in de stad. Om 19:25 stonden we weer op Gare du Nord en hadden we drie uur de tijd om bij te komen van alle indrukken. Eén dagje Parijs gekkenwerk? Nee hoor, gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *