We hebben altijd al iets gehad met kaarten. In alle soorten en maten. Van de Oostenrijkse pistekaart tot het onverwachtse kaartje op de deurmat. Maar ook een mooie wereldkaart en duidelijke plattegrond van een nieuwe stad maken ons blij. Een van ons had ooit zelfs de bijnaam ‘Mevrouw Kaart.’ Al was dit wel voor de opkomst van toch wel onze vriend, Tomtom. We hebben zes verschillende uitvoeringen van de kaart gespot.

Klepper 
Het klepperen van de brievenbus wordt een steeds zeldzamer geluid. En dan hebben we het niet over de jaarlijkse zelfgeknutselde verjaardagskaart van je oma. Dus des te leuker als er wel een kaart op de deurmat valt. We hebben Klepper ontdekt. Met de app van Klepper stuur je met drie klikken een fotokaart naar een vriend of vriendin. Geen keuzestress want iedere kaart is weergegeven als polaroid met één regel tekst. De kaart kan je weer steken in de uit te vouwen envelop. Vier stukjes maskingtape en hang aan de muur. Dus mooie avond gehad of hilarisch moment vastgelegd? Stuur binnen 30 sec. een aandenken.

644ab8_1a729c7f14b04289b5c196a96a75082aJouw stad op de muur 
Wij vonden deze Deense webshop en konden maar één ding doen. Snel een poster van de kaart van in ons geval Den Haag bestellen. Vanuit Kopenhagen kan Anne de omtrek van iedere stadskaart ter wereld opsturen. In verschillende warme tinten. Een echte aanwinst in een interieur met Scandinavische accenten.

Dierenwereld 
Waar op aarde leeft welk dier. Je kan het zien op deze beestachtige wereldbol. Dus check vooral de kaart vlak voordat je op vakantie gaat. Waar vind je orang oetangs, de big five en wat is de beste plek om walvissen te spotten? En voordeel. Hij staat ook gewoon heel mooi in huis.

FullSizeRender (4)Hallo wereld(bol)
De welbekende globe kom je niet alleen maar tegen op scholen, hij duikt regelmatig op als hip woonaccessoire.Wist je dat het oudst bewaard gebleven exemplaar uit 1492 komt? De originele met felblauwe zeeën vonden wij iets te schreeuwerig voor ons interieur, daarom hebben we gekozen voor dit klassieke model. En al draaiend bestemmingen ‘prikken’ blijft een leuk tijdverdrijf.

Krassen maar
Wij pakken het liefst zo vaak mogelijk onze koffer. Zo hebben we dit jaar o.a. een bezoek gebracht aan New York, Noorwegen, Italië, Dubai, Griekenland en Italië. Op deze kaart kunnen we onze bestemmingen afvinken, ook wel weg krassen. Plek bezocht? Krassen maar! Wat vinden jullie, telt een tussenlanding wel of niet? Wij vinden van wel…. Hoe dan ook, leuk als herinnering van onvergetelijke momenten of om alvast weg te dromen bij nieuwe bestemmingen. Ook deze kaart aan de muur? Bestel onderstaande link.

FullSizeRenderOnweerstaanbaar 
Sommige kaarten vinden wij zó leuk dat we ze wel moeten kopen. Daarom hebben we altijd een voorraadje in huis. Een van de boosdoeners is wel Søstrene Grene. Want daar willen we bijna alles van mee naar huis nemen.

Wat is jouw 1001 kaarten tip? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *