Het barst in Nederland van de leuke campings: in het bos, aan een riviertje of bij een meer. We hebben deze zomer vijf hele verschillende toppers in het groen bezocht. Op max. 1,5 uur rijden vanaf het Haagse. Alle ingrediënten voor een heerlijke tijd in de buitenlucht zijn aanwezig. Kiezen wordt nog moeilijk.

1. Camping ‘Bij Ons’

camping live

Relaxen aan een kabbelend riviertje met uitzicht op een ooievaarsnest. Of een wedstrijdje op het voetbalveld. Dat kan ‘Bij Ons.’ Aanschuiven bij de kip-avond is ook een goed idee. Wij hadden dit hele kleine huisje gehuurd. Een uitkomst als het nog niet heel warm is buiten. Je zit trouwens binnen no-time in Nijmegen.

camping
ooievaar

Camping Bij Ons, Cranenburgsestraat 178, Groesbeek.

2. Landgoedcamping Westerwolde

veluwe
camping

Deze topper ligt aan de rand van de Veluwe. Het grote voordeel is dat je zo de natuur in loopt. Wij hebben hier tijdens een wandeling een groep wilde zwijnen gespot. Het formaat van de kampeerplekken is uniek: heel groot. Verder kan je in een vuurschaal heerlijke broodjes bakken. Deze plek is perfect als je met een groep vrienden een weekend wilt kamperen. Je moet zelf voor het entertainment zorgen.

Landgoedcamping Westerwolde, Alverschotenseweg 21, Assel

3. Camping De wildste tuin

camping

Op deze locatie kan je je eigen Expeditie Robinson organiseren: balanceren over balken, een modderglijbaan of deze wiebelige touwbrug. De camping zelf is niet heel bijzonder, maar je kan er wél meer dan prima eten en er is heel veel te doen. En dat is ook veel waard. Het is wat ons betreft wel echt een mooi weer camping. Want water en zand staan centraal.

4. Camping Buitengoed de Boomgaard

camping
camping

Veel ruimte, een lekker meertje en een ontspannen sfeer. En dat allemaal op een steenworp afstand van Utrecht. Deze stadscamping is er ook eentje om te onthouden.

Buitengoed De Boomgaard, Parallelweg 9, Bunnik

5. Camping Hartje Groen

Ook weer zo’n kleinschalige groene plek. Met een klein watertje. Dit keer in Brabant. Achter de camping vind je het Docus de Das avonturenpad, leuk voor kinderen, maar ook perfect als hardlooprondje. Want die lekkere wit biertjes moeten er toch ook ooit weer af.

Camping Hartje Groen, Udensedreef 14, Schaijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *