Blauwe zeeen, mooie stranden, ruige rotsen, fantastisch eten en belastingvrij (!) shoppen. En dankzij de Brexit nog nooit zo goedkoop. Je raadt het al, wij hadden een geweldige tijd op Kanaaleiland Jersey.

Kijk je 170 kilometer links en je tuurt naar de Britse kust en Frankrijk ligt 22 kilometer rechts in je vizier. Niet voor niets is het eiland een mooie kruising tussen het luxe strandleven in Normandië en het ruige landschap van Wales. En aangezien ze er links rijden en keurig Brits praten is het soms verwarrend dat de straatnamen net als het eten Frans zijn. Wij werden in ieder geval erg blij van deze landenmix. Op onze eerste dag waren we onder de indruk van de vuurtoren La Corbière. De toren staat er al sinds 1873 en je kan hem bezoeken maar dan moet je wel rekening houden met de getijden, bij vloed is die onbereikbaar. Wij stapten in een stoere boot en zagen hem vanaf het water. Al was die mega snelle boot het echte avontuur, je stuitert er bijna af maar de perfecte manier om de vele baaien van het eiland te ontdekken.
bootDe volgende dag waren we minder avontuurlijk, beetje zonnen op het strand (als je geluk hebt geniet je van de Franse zon maar de Britse regen valt ook helaas vaak op het Kanaaleiland) en daarna shoppen in de hoofdstad St. Helier. In het straatje vol leuke winkels ben je wel even zoet en anders zijn er genoeg gezellige pubs of koffietentjes om uit te rusten. Wat je verder goed kan doen? Eten! Wij kwamen 1 kilo zwaarder terug, waar we zij geweest? Met uitzicht over het strand is The oyster box zeker een aanrader maar ook aan onze avond in the Old Courthous Inn denken we graag terug.
eten

Ook eens een tripje naar Jersey maken? Het goede nieuws is dat je vanaf Rotterdam er in 2 uur bent (inclusief overstap) met de auto kan natuurlijk ook maar dan ben je wel een dag kwijt én vergeet dan niet een plekje op de boot te reserveren…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *