Onze hockeysticks staan in de hoek te verstoffen. Na een glansrijke carrière als keeper en soms scorende spits van HDM dames 8, hebben we het over een andere boeg gegooid: de individuele sport. Het is wennen. Maar wat een plezier beleven we in de tennishal, rennend langs het strand en zwetend bij bootcamp. Vandaag delen we onze sportieve leermomenten met jullie.

running-815302_1280Rennen met doel
Over een maand klinkt het startschot voor de City Pier City loop. Het startbewijs voor de 10K is binnen. Maanden geleden is dit bewijsje vol overtuiging gekocht. Alleen de weg ernaartoe valt tegen, flink tegen. Wanneer Runkeeper een berichtje stuurt met de tekst ‘We miss you’ weet je dat een top tijd ver weg is. Er is dit weekend weer gerend. 7 km langs het strand met fikse tegenwind. Achteraf kwam het voldane gevoel. We trekken vanaf nu de hardloopschoenen vaker aan. Op naar de finish…

Leermoment: Stel een doel (in ons geval de CPC) om naartoe te werken. Ook hardloopambities? De Dam tot Damloop is een groot feest! De inschrijving start op 2 april a.s.

tennis-251907_1280Legendarisch tennistoernooi
De tenniswereld is ons nog wat vreemd. Gravel voelt onwennig en de spelregels blijven lastig. Maar we maken vorderingen (en lachen ondertussen heel wat af). Dit is de sport die we de komende jaren structureel blijven doen. Afgelopen weekend hadden we ons eerste toernooi. Dankzij de prijs voor de laatste (!) plaats vergeten we het niet snel. We kunnen alleen nog maar beter worden.

Leermoment: Je bent nooit te oud om een nieuwe sport te leren én meedoen is leuker dan winnen (zelfs als je laatste van de 104 deelnemers wordt). En als je dan toch op het podium wordt geroepen om de poedelprijs te ontvangen, zorg dat je er leuk uitziet. Wij hadden gelukkig net een nieuwe outfit gekocht.

Spierpijn
Onze vrijdagochtend start met een uurtje sporten. De één laat zich aftuigen tijdens bootcamp, de ander fietst zich rot tijdens het spinningklasje. Om de goede moed erin te houden sturen we elkaar voorafgaand een appje ‘Over een uurtje ben je blij…’ En dat is altijd zo. We vinden het uurtje zweten meestal leuk. Maar de effectiviteit is doorslaggevend. Ook wij willen een goede conditie. Gezonde leefstijl. Een strakke(re) buik en knieën zonder vet. En ja, we beseffen dat we daar wat voor moeten doen. Deze motivatie wint het altijd net van een lekkere vrije ochtend thuis. En een beetje resultaat is ook wel fijn.

Leermoment: Niet nadenken, gewoon gaan. Achteraf ben je blij (echt!)

Voor ons werken realistische doelen, vaste sportmomenten, energie (achteraf) en plezier met vrienden. Maakt dit ons sportief? Geen idee, maar we blijven lekker bewegen. Zie je het sporten écht niet zitten. Met traplopen verbrand je 560 kcal per uur.

Wat is jouw motivatie om je sportkleding aan te trekken?

 

1 reactie op Zijn wij sportief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *