Ook zo’n hekel om een nieuwe werkweek te beginnen? Theater Diligentia heeft de oplossing: een uitgebreid ontbijt + een grappige cabaretier = de week beginnen met een lach. Deze zogenoemde ‘start-up comedy’ op de maandagochtend hebben wij getest!

FullSizeRenderDe maag
Voor €12,50 opent Diligentia haar deuren op de vroege ochtend voor een comedy voorstelling plus een ontbijtje. Daar wilden wij wel voor opstaan! Om 07:30 naar de stad fietsen voor een theatervoorstelling voelt toch wel raar. Maar de foyer stond vol gelijkgestemden en ons oog viel direct op de goedgevulde tafels. Wat een uitgebreid ontbijt! Luxe broodjes, zoete lekkernijen, vers fruit en een tafel vol muesli, thuis moeten we het met heel wat minder doen. Wat was het relaxed om kletsend en met lekker eten de dag te beginnen. We vergaten bijna waarvoor we nou echt waren gekomen.

FuadDe lach
Genoeg gegeten, tijd voor de voorstelling! Om 08:30 waren er vier rijen gevuld er hing er een gezonde spanning. Iedereen dacht vast hetzelfde: hopelijk pikken ze mij er niet uit. Het was voor ons een verrassing wie op het podium zou verschijnen. Fuad Hassen bleek de gelukkige te zijn (of de pechvogel aangezien hij helemaal vanuit uit Den Bosch moest komen). Hij had een leuke interactie met het publiek en gaf ons een kijkje in zijn leven. Tinder, de sportschool en mannen met katten zijn dingen waar Fuad niet dol op is. En dat vertelde hij op een humorvolle en ontspannen manier. Om 08:55 stond iedereen weer buiten. In 20 minuten is het lastig om een rond verhaal en een complete voorstelling neer te zetten. Maar onze missie was geslaagd. Er viel genoeg te lachen én het was ons zelfs gelukt om onder de radar te blijven. Na afloop kan er nog verder ontbeten worden maar wij zaten om 09:05 keurig achter de computer (met een glimlach).

De kaarten
Op 3 april staat onze stadsgenoot Sjaak Bral op het podium. Wij zitten wederom in de zaal voor een humorvol begin van de week. Liever lachen om Fuad? Zijn eerste voorstelling Pareidolia is vanavond om 20:30 op NPO 101 te zien. De première van zijn tweede programma Held is op 21 oktober in Theater Diligentia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *