Als iemand een cadeautje voor gastblogger Eelke zoekt en vraagt wat ze graag wil hebben, is het antwoord vaak: “iets met eten of drinken is altijd goed”. Zo nam haar lieve collega dat erg letterlijk en werd ze verrast met een wijn-spijs-wandeling door Den Haag.

Dit had ik een aantal jaar geleden al een keer eerder gedaan en toen was ik erg enthousiast! En zo fietste ik op een mooie zondagmiddag richting het Zeeheldenkwartier voor de eerste gang.

Het leuke van een wijn-spijs-wandeling is dat je zelf begin- en eindpunt kunt kiezen en na elk restaurantje rustig naar de volgende wandelt. Nu hadden wij die avond nog meer plannen, dus kozen wij ervoor om op de fiets te gaan.

1. Vincenzo’s Osteria

De eerste stop van de wijn-spijs-wandeling was bij Vincenzo’s Osteria. Nu ben ik √©rg fan van hun heerlijke pizza’s aan de overkant, maar op hun nieuwe locatie was ik nog niet geweest. We werden verrast met een heerlijke ceviche en bijpassende wijn. De wijn en het eten waren zo lekker dat de reservering voor de week erop snel gemaakt was.

Vincenzo’s Osteria, Tasmanstraat 129, Den Haag

2. Salon van Fagel

wijnspijs

Na dit eerste succesnummer fietsten we door naar het Noordeinde waar we plaats mochten nemen aan een tafeltje bij de Salon van Fagel. Ook hier werden we verrast met een lekker visgerechtje en een goede witte wijn.

Salon van Fagel, Noordeinde 140c, Den Haag

wijnspijs

3. Rue de Culinair

wijnspijs

Voor de derde gang moesten we een stukje verder fietsen naar de “Rue de Culinair” Op de Hooikade zitten drie restaurantjes die we mochten bezoeken: Basaal, Eten bij Werelds en Kaai 13. Bij alledrie kregen we weer een lekker gerechtje en genoten we van het zonnetjes op de fijne terrasjes.

Restaurant Basaal, Dunne Bierkade 3, Den Haag
Eten bij Werelds, Bierkade 16A, Den Haag
Kaai 13, Dunne Bierkade 13, Den Haag

4. Publique

We sloten de middag af bij Publique: een mooie zaak, waar we een iets minder gerechtje kregen. Na veel lekker eten en net zoveel lekkere wijntjes fietsten we weer terug naar huis. De wijn-spijs-wandeling heeft ons weer veel nieuwe restaurantjes laten ontdekken!

Restaurant Publique, Anna Pauwlonaplein 4, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *