Bij ons ligt er altijd een flesje wijn in de koelkast voor speciale gelegenheden. En nu doen die zich in de zomer nog wel eens voor. Een zwoele avond is bijzonder. Net als het afscheid voor 2 weken vakantie. Maar ook de vondst van het perfecte cadeau. Over cadeau’s gesproken. We hebben twee originele manieren gevonden om wijn te geven. En nog een reden om de fles direct op te drinken. Oh ja, we zijn ook aan de blauwe wijn gegaan.. Fijn he, zomer?
FullSizeRender (16)
Wijn met eigen etiket 

Soms vind je het geven van een fles wijn misschien wat gewoon, te standaard of niet origineel. Al worden wij in alle gevallen blij als bezoek een lekker flesje wijn meeneemt. Het wordt nu wel nóg makkelijker om een fles wijn te geven met een originele boodschap. Via een van onze favoriete websites, Greetz, kan je nu wijn laten bezorgen met een persoonlijk gemaakt etiket. Je kunt kiezen voor verschillende wijntjes in diverse prijsklasse. Wij hebben in ieder geval vast een etiketje ontworpen.

IMG_1558
Campervin
Wijn in pak is weer helemaal hip. Tenminste in dit pak. Wij waren direct verliefd op deze Campervin. De perfecte borrelwijn voor bij de bbq, picknick of in de tuin. Of een cadeautje waar in mee kunt aankomen. In de Campervin bag zit een droge, frisse Zuid- Afrikaanse wijn, gemaakt van de Chenin Blanc druif. Hij ruikt naar groene appeltjes.

In de camper zit een zak met een handig kraantje. Na ieder glas wijn wordt de zak vacuüm getrokken waardoor er geen zuurstof bij de wijn komt. De wijn is zo een stuk langer houdbaar dan die uit een fles. Al verwachten wij eerlijk gezegd dat hij één avond meegaat.

IMG_1675
Beachborrel
Hier fantaseren we het hele jaar over. Op de fiets naar het strand met een tas vol borrelhapjes, een tijdschrift en een fles koude wijn. Als het dan eindelijk kan, genieten we er enorm van. Aan het einde van de dag is het eigenlijk het lekkerst op het strand. Als de wind uit is tenminste en de meeuwen ons met rust laten. We raden het iedereen aan. Vul zodra het kan een tas met lekkernijen en ontspan met je voeten in het zand. In dit geval is de wijn zelfs ondergeschikt. En dat komt niet vaak voor.

Alleen voor smurfen
Dé zomerhit van 2016 is blauwe wijn. Deze is gemaakt van 100% Chardonnay en krijgt de bijzondere blauwe kleur door Anthocyaan uit de schil van een blauwe druif. Wijnkenner Nicolaas Klei zei in een interview al dat hij dit niet eens wil proberen. Hadden wij maar naar hem geluisterd. Want deze wijn is inderdaad niet te drinken, Erg zoet en deed nog het meest aan een slush puppy denken. Wij hebben de fles leeggegooid en voor een ‘normaal’ wit wijntje gekozen. Mocht je het toch een glaasje blauw willen proberen, we hebben je gewaarschuwd…
IMG_2492

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *