O,o Den Haag. Wat ontdekken we iedere maand weer geweldige plekken in onze eigen stad. We vonden drie topplekjes om te lunchen. Want als het even kan besteden we het uurtje tussen 12:00 – 13:00 uur op de stoep van een fijn lunchtentje. Al kunnen we met een tafeltje binnen ook prima leven. We hebben in ieder geval weer drie plekken gespot die je dag altijd goed maken.

image-2016-07-04 (1) image-2016-07-04

Blij
Het fleurige terras van Blij ligt direct aan het water. Het centrum van Den Haag is op een steenworp afstand, maar toch zit je hier vrij rustig. Onder het genot van een bosvruchtenshake met mango en een wortelsap met appel en gember zwaaien we naar de Ooievaart die langs vaart. De originele menukaart maakt kiezen lastig. Een beetje out-of-the box kiezen we voor de pittige burger van kikkererwten en een ambachtelijke kiprollade met bacon, avocado rode ui en truffelmayo. De lunch maakt de verwachtingen meer dan waar. Je merkt aan alles dat de keuken werkt met verse en biologisch producten. Voor iedereen die lekker wil lunchen aan de gracht, probeer Blij zeker een keertje.
Dunne Bierkade 1a, Den Haag 


Bij Clarence
Clarence
Mocht je in de buurt van de Piet Heinstraat zijn, loop dan een Bij Clarence naar binnen. Een gezellig tentje waar je je even in New York waant. Op ons tafeltje verscheen een Spaanse baguette met kipfilet en honing-mosterdsaus en een wrap met kip, bacon en avocado. Heerlijk eten en een aardig meisje in de bediening, wat wil je nog meer? De taarten zagen er heerlijk uit dus we moeten zeker eens terugkomen om die te testen.
Piet Heinstraat 60, Den Haag

IMG_1417 IMG_1413

Op de Weis
In de Weissenbruchstraat, een schattig winkelstraatje in het Haagse Benoordenhout vind je op de hoek Op de Weis. Naast een lunchroom met zeer enthousiast personeel zijn ze ook een koffie -en theespeciaalzaak. Je kunt hier dus tijdens het lunchen allemaal originele cadeautjes voor liefhebbers inslaan. Ook verzorgen zij barista workshops Voor als je thuis indruk op je vrienden wilt maken.
Weissenbruchstraat 39, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *