We hebben de afgelopen weken heel wat boeken verslonden. Deze zes vondsten willen we graag met jullie delen. Van thriller tot wetenschappelijk, van historische roman tot reisverhaal:

Origineel en poëtisch
Eindelijk hebben we weer een goede verhalenbundel te pakken. Thema’s als jaloezie, ontrouw, geluk en vriendschap komen in zeven korte verhalen langs. Tijdens een diner loopt een huwelijk op de klippen, een student wordt betrapt op plagiaat, een moeder moet afscheid nemen van haar baby. Rebecca Lee’s personages sluit je gelijk in je hart en hierdoor heb je eigenlijk 7 kleine romans in een bundel. Een cadeautje!
Rebecca Lee: Lynx en andere verhalen

Eén beslissing…
De Italiaanse Chiara ziet hoe Duitse bezetters een joodse wijk ontruimen. De 7-jarige Daniele Levi staat met zijn familie te wachten om afgevoerd te worden. Ze weet de jongen te redden. We maken een sprong in de tijd: Rome 1970. Maria, een Brits tienermeisje, zegt de dochter van Daniele te zijn. Ze komt naar Italië om meer over haar vader te weten te komen. Chiara nodigt haar uit en wordt gedwongen het verleden onder ogen te komen. Hoe één beslissing twee levens voorgoed veranderde .
Virginia Baily: Op een ochtend

Kunst en liefde
Portret van een vrouw neemt je mee naar Frankrijk, begin 20e eeuw. Sophie’s grote liefde Édouard vecht aan het front. Samen met haar zus runt ze het familiehotel waar de Duitsers intrekken. Het schilderij dat haar man maakte kan haar leven redden. Ook in dit boek maken we een tijdsprong. Een eeuw later is ditzelfde schilderij het enige waar Liv om geeft. Als blijkt dat dit kunstwerk door de nazi’s is gestolen gaat Liv wel erg ver om het schilderij in haar bezit te houden. De boeken van feelgood-auteur Jojo Moyes worden allemaal bestsellers en dat komt door vast door de vaart dat dit boek heeft.
Jojo Moyes: Portret van een vrouw

Vroeger was alles beter (mooi niet)
In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder. In 1965 moesten we naar de buren om te bellen. In 1981 was er in heel Nederland nog maar 1 geldautomaat. Met de achterflap had Annegreet van Bergen ons al te pakken. Deze econoom neemt je mee in het verleden en laat je proeven van de tijd waarin onze oma’s leefden. Dit resulteert in een geschiedenislesje (mét mooie foto’s) dat heerlijk wegleest. Eens iets anders dan die romans en thrillers. Toen we het uithadden waren we maar wat blij om in de 21tigste eeuw te leven (in 1964 waren vrouwen gemiddeld 9,5 uur per dag (!) met het huishouden bezig, opeens waardeer je die wasmachine weer). Niet voor niets is Gouden jaren kanshebber op boek van het jaar. Heb jij je stem voor de NS publieksprijs al laten horen?
Annegreet van Bergen: Gouden jaren

Een duister wespennest (met een onverwachte twist)
Een nieuwe Grisham weet altijd onze aandacht te trekken. In De Verdediging maken we kennis met Sebastian, een advocaat die cliënten verdedigt die niemand anders wil aannemen. Vanuit een gepantserde bestelbus werkt hij aan de meest bizarre zaken (van kooivechter die de scheidsrechter aanvalt tot een verdwenen meisje) om het recht te laten zegenvieren. De boeken van John Grisham gingen al 300 miljoen keer over de toonbank en hij laat nu weer zien waarom.
John Grisham: De verdediging

Reisavonturen
Honorair kozak, niet een titel waar we enthousiast van worden maar tegen een nieuwe Wieringa zeg je natuurlijk geen nee. Omdat dit boek pas gisteren is verschenen hebben we hem nog niet helemaal uit. Maar omdat een goed reisverhaal nooit weg is, heeft hij toch al de lijst al gehaald.
In Wenen zoekt hij een mysterieuze dubbelganger, in Oekraïne wordt hij geslagen tot honorair kozak en in een woestijnklooster voelt de schrijver zich eventjes de bruid van Jezus. Natuurlijk prachtig op zijn Wieringa’s beschreven. Wij lezen snel verder en hebben al een plekje naast zijn andere toppers Joe Speedboot, Dit zijn de namen en Ceasarion gereserveerd.
Tommy Wieringa: Honorair kozak


Ook een leesfreak? Check snel onze facebookpagina, hier geven we een gaaf boekenpakket weg! En bestel je via bovenstaande linkjes een boek bij bol.com, krijgen wij een percentage. Dus help ons aan een nieuwe fles wijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *