Voor spectaculaire natuurfilms ga je natuurlijk naar het Omniversum. Wij brachten het een bezoekje om Pandas, A new story te zien. Wat een prachtig verhaal over toewijding, doorzettingsvermogen én natuurlijk schattige panda’s.

De wildernis in

Wist je dat er nog maar een stuk of 2.000 reuzenpanda’s in het wild leven? Gelukkig is het Chinese Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding een fokprogramma gestart, hierdoor zijn al heel wat pandawelpen gezond ter wereld gekomen. Maar hoe zet je ze terug in hun natuurlijke leefomgeving? Dat is nog nooit gedaan maar in de film Pandas a new story gaan ze een poging wagen. Het begint met het meest geschikte pandawelpje te vinden. De keuze valt op Qian Qian, ze is nieuwsgierig, vindingrijk en kan prima met mensen overweg. Met een speciaal trainingsprogramma wordt ze voorbereid op een leven in de wildernis. De overstap van het relaxte leventje met de andere pandawelpjes naar een bestaan in de bergen waar ze helemaal voor zichzelf moet zorgen is niet gemakkelijk. Daarom krijgt Qian Qian hulp van Chinese en Amerikaanse biologen. Na maanden samen met haar in de jungle te hebben geleefd vinden de onderzoekers het tijd om haar alleen te laten. Als na een paar weken haar gps niet meer beweegt vrezen ze het ergste en beginnen een reddingstocht dwars door de wildernis.

Pandas, A new story

Enorm scherm

Wat deze natuurfilm extra bijzonder maakt is natuurlijk het enorme scherm (het koepelscherm is zo groot als een voetbalveld) wat deels om je heen loopt. Hierdoor leek het of wij zelf door dit prachtige natuurgebied liepen en of in oog met de panda’s stonden. Wij verlaten de zaal diep onder de indruk van de toewijding van de biologen om de reuzenpanda niet te laten uitsterven. Eenmaal thuis moeten we natuurlijk kijken hoe het nu met onze lievelingspanda gaat. Als we lezen dat Qian Qian inmiddels voor nageslacht heeft gezorgd kunnen we ons geluk niet op.

Omniversum, President Kennedylaan 5

P.s Vanaf 12 februari is een nieuwe film in het Omniversum te zien: Backyard Wilderness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *