Onze kennis van Delft ging tot voor kort niet verder dan het assortiment van Ikea en wat leuke winkeltjes en terrasjes in de binnenstad. Maar Delft heeft meer! Tussen de bouwmaterialen van een nieuwbouwwijk die nu uit de grond gestampt wordt, vind je een pareltje: Voldaan Buitenkeuken.

Ik was nieuwsgierig geworden door hun mooie foto’s van kleurrijke groenten, grote stukken vlees en mooie zalmmoten. Ze organiseerden een buitenbioscoop en dat leek mij de perfecte manier om deze plek eens te bezoeken.

Buitenbios Delft
Buitenbios Delft

Buitenbios

Het idee van de buitenbios is simpel: neem een kleedje, stoel en bak popcorn mee, zoek een plekje en geniet van een leuke film. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar hun kaart, ging ik voor een witte wijn (betaalbaar: 3,50 voor een glas) en hun pizza uit de houtoven (courgette, groene asperge en pesto: top-combi).

Voldaan Buitenkeuken

Plus zelfgemaakte frietjes met een goddelijk sausje. Voldaan Buitenkeuken is het eerste foodtruckrestaurant van Nederland en alles draait hier om de barbecue. Momenteel is Voldaan Buitenkeuken open van vrijdag tot en met zondag.

Met landwinkeltje

Voldaan Buitenkeuken

Op zaterdag is ook een landwinkeltje open, echt de moeite waard. Na afloop van de film wilden we nog niet naar huis en zijn we aangeschoven bij de buren: de Stadsplantage. Ook hier kun je heerlijk eten, maar vooral drinken: dit restaurant heeft namelijk zijn eigen wijnranken door de buurt staan. 

En mocht je de avond willen afsluiten met een vette hap: tussen deze twee hippe zaken zit een lief, klein Griekje met overheerlijke pitabroodjes voor weinig geld. 

Voldaan Buitenkeuken,  Bakemastraat 97L, Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.